Міністр Степанов щойно зробив щеплення вакциною Cоvіshіeld, але ніхто і не помітив одного моменту, під час зйомки цієї процедури…

Виринула сьогодні з пам’яті маленька заміточка в одній із львівських газет десь від кінця 90-их. Заголовок був красномовним: “Продавець їв свою ковбасу і гірко плакав”. А зміст зводився до наступного. (щоб переглянути відео доскрольте до кінця)

Один львів’янин на Привокзальному ринку купив домашньої ковбаси, але щось запідозрив і прямо біля прилавку її розрізав чи розламав. А там була якась така суміш, що її ні людям, ні домашнім улюбленцям давати, хіба щурам, щоб виздихали. Під схвальні вигуки оточуючих покупець спершу віддубасив тою ковбасою продавця, а потім примусив його їсти власний товар. Міліціонер, який прибіг на шум, взнавши про обставини, втручатися не став. А продавець жував свою ковбасу, давився нею та гірко плакав, бо добре знав, як та з чого її робив.

До чого це? Ну, сьогодні після надцятої серії скандалів навколо оборудки із закупівлею найдешевшої вакцини за найвищою ціною Степанову спустили височайшеє ізволєніє – публічно прищепитися самому, аби недоброзичливці всує зєпрідєнта, як верхівку цієї злочинної піраміди, не поминали.

Але насторожує кілька дрібниць. А диявол завжди ховається в деталях. Степанов не плакав і не ридав, а був дуже веселим. І навіть поспішив заявити за секунди після уколу, що почувається краще, ніж до вакцинації. До його відома, навіть перші можливі прояви побічних дій, як висипка на шкірі, не кажучи вже про позитивний ефект, появляються значно пізніше. Друге – щеплення якраз Степанова не мало жодного сенсу, бо він недавно переніс хворобу й ще має дієвий ефект природних антитіл (цей імунітет з часом спадає, але ж не настільки скоро).

Таке публічне щеплення провели без зайвих свідків і додаткових пояснень. Усе знімали ніби на смартфон медсестри, а потім масово поширили в ЗМІ. А ми не змогли ні побачити, ні почути, чим саме щепили міністра? Нам не показали флакон і не дали інформації про історію його використання. Один флакон вакцини залежно від фасування використовується на 5 або 10 щеплень. Індійська ніби на 10. Чи це було перше використання флакона, чи ним уже привили в цьому ж відділенні попередніх пацієнтів? Хто і звідки дістав флакон: із холодильника медзакладу,. ачи з портфеля міністра, чи може головлікар сам подав медсестрі? Чи на ньому взагалі була індійська етикетка та чи заводським способом наклеєна? Яка доля флакона з залишками вакцини після щеплення Степанова: чи їх невідкладно продовжувати прививати наступним пацієнтам, або відклали, а може забрав супровід Степанова.

Бо при таких умовах і той львівський продавець неякісної ковбаси також не мусив би плакати… А, забув сказати, фізрозчин, вітаміни або інші нейтральні субстанції ще нікому не зашкодили.

Тарас Чорновіл 

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *