Після введення воєнного стану на українців обрушилася нова біда: будьте будь-ласка пильні

В одній з областей України виявили африканську чуму, будьте пильні, коли на базарі купуєте свинину

Під Києвом, в Богуславському районі ветслужба виявила найнебезпечніше захворювання серед домашньої худоби африканську чуму свиней. Про це повідомляє Головне управління Держпродпотребслужби в Київській області. повідомляє  politeka.net

«Згідно зі звітом про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу виданого Іспитовим центром Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи з патологічного матеріалу від полеглих свиней, що належали ТОВ« Агротехцентр Сервіс »(с. Дешки, Богуславський район, Київська область ) виділено ДНК вірусу африканської чуми свиней », – повідомляє прес-служба відомства.

Фіксування спалаху цього захворювання призвело до вирішення оголосити карантин в даному районі починаючи з 26 листопада. Таке рішення було прийнято Державної надзвичайної протиепізоотичної комісією при Богуславської районної державної адміністрації.

У зоні захисту знаходяться села Дешки, Тептіївка і Калинівка. У зону нагляду увійшли р Богуслав, села Розкопанці, Туніки, Шупики, Карандинці, СЕМИГОРЬЕ, Вільховець, Половецьке, Біївці, Москаленки, Кіданівка, Яцюки, Ісайки, Івки, Стрепет, Поташня і мисливські господарства ТОВ «Українські лови», Богуславське МГ.

Крім того суб’єкти господарювання всіх форм власності попереджені про обмеження руху живих свиней, торгівлі свинями і виготовлених з них продуктів на зазначених територіях.

Ситуація з африканською чумою свиней знаходиться під контролем Київської обласної державної адміністрації та Головного управління Держпродпотребслужбі в Київській області.

Раніше повідомлялося, що в Україні фіксується постійне зростання захворювання на кір серед населення всіх вікових груп: дане захворювання небезпечно важкими ускладненнями, які нерідко закінчуються летальним результатом.

ÐºÐ¾Ñ ?? ЦТС ??

За статистикою МОЗ України за останній тиждень на кір захворіли 2138 осіб – 729 дорослих і 1409 дітей (на 15% більше, ніж минулого тижня).

«За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за останній тиждень на кір захворіли 2 138 чоловік – 729 дорослих і 1 409 дітей (на 15% більше ніж минулого тижня)», -повідомляє на сайті відомства.

Так само населення в черговий раз інформується, що для боротьби з інфекцією найдієвішою профілактикою є щеплення.

«Міністерство охорони здоров’я закликає батьків обов’язково вакцинувати дітей, дотримуючись терміни календаря щеплень, і як можна швидше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію. Щепитися за календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безкоштовно всі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику – військові, учасники ООС, студенти, педагоги і медики », – наголошується в повідомленні.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *