В українському сегменті Facebook поширюється зображення, де на стіні будівлі в Бельгії зображений український оперний співак і учасник АТО Василь Сліпак. У публікаціях стверджується, що мурал з його портретом з’явився на стіні готелю в Бельгії. Насправді, це фотомонтаж, зроблений онлайн, а оригінальне фото було зроблено в Парижі, і на ньому була зображена реклама фільму “Початок”, що вийшов в прокат в 2010 році.

В українському сегменті Facebook поширюється зображення, де на стіні будівлі в Бельгії зображений український оперний співак і учасник АТО Василь Сліпак . У публікаціях стверджується, що мурал з його портретом з’явився на стіні готелю в Бельгії. Насправді, це фотомонтаж, зроблений онлайн , а оригінальне фото було зроблено в Парижі, і на ньому була зображена реклама фільму “Початок”, що вийшов в прокат в 2010 році. 

Скріншот – facebook.com

Зворотний пошук по фото показав , що варіантів подібного фото кілька і зробити такий “фотоефект на будівлі” можна на онлайн-ресурсах , де пропонують додати своє фото на те ж саме будівлю. 

Скріншот – effectfree.ru

Оригінальна фото було зроблено задовго до початку російської агресії проти України – ще в 2010 році, в Парижі. На фото зображений готель “Suite Novotel” , на розі будівлі якого розміщують рекламу. Так, в 2010 році там з’явилася реклама фільму “Початок” ( “Inception”). Фото широко розтиражували на різних сайтах і блогах . Саме до цього фото додали портрет Василя СЛІПАК. 

Скріншот – allocine.fr
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *