Залужний: ЗСУ відібрали ініціативу у ворога та завдали йому критичних втрат

Захисникам України вдалося відібрати у російських військ стратегічну ініціативу, завдати окупантам критичних втрат, а також змусити відмовитись від головної мети – захоплення Києва. Саме перший місяць повномасштабної війни з РФ став переломним для нашої держави.

Про це розповів головнокомандувач ЗСУ, генерал-лейтенант Валерій Залужний під час засідання Військового комітету НАТО на рівні начальників штабів. Він повідомив, що зараз наші війська не лише обороняються, а й ведуть успішні контрнаступи.

“Вдалося розблокувати Харків та Миколаїв, ведуться бої на Херсонському напрямку. Але росіяни підтримують високу інтенсивність ракетних обстрілів у середньому 10-14 балістичних та крилатих ракет на добу. Це загроза не лише Україні, а й країнам-членам НАТО”, – заявив Залужний.

Залужний зазначив, що росіяни діють так само, як нацисти за часів Другої світової війни. “Це тотальне знищення цивільних об’єктів, убивства мирних людей, це гуманітарна катастрофа, виключення постачання гуманітарних вантажів”, – додав він.

OBOZREVATEL

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *