“Будуть закриватися”. Українцям зробили важливе попередження – новий серйозний удар. Не впораються

Підвищення мінімального рівня заробітної плати з 1 січня до 6 тисяч гривень негативно вплине на розвиток малого бізнесу в Україні, через що він почне закриватися.

Таку думку висловив директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський в ефірі Апостроф Live.

“Уже ухвалено рішення про підвищення мінімальної заробітної плати, а це значить, що збільшаться податки з малого бізнесу. Відповідно, буде на 20% збільшення з 1 січня. Відповідно, якщо рахувати від 1 січня, до 30% будуть збільшені податки для малого бізнесу” , – зазначив експерт.

На думку Несходовського, такі вимоги можуть поховати малий бізнес в Україні. Адже він досі не оговтався від жорсткого карантину, який був введений навесні.

“Той карантин, який був введений безпосередньо в цьому році, привів до того, що малий бізнес почав закриватися. Він не витягав ту ситуацію. Тут питання не податків, а платоспроможності населення: немає людей, які б купували його продукцію. Бізнес почав потроху зменшувати свої обороти, мінімізувати їх. У статистиці це гірше видно, тому що малий бізнес звітує не дуже добре і за результатами року. Відповідно, у наступному році ця ситуація буде погіршуватися. Платоспроможний попит низький, оборотів немає, податки зростуть. Відповідно, будуть закриватися”, – резюмував Несходовський.

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *