Гірка втрата: помер Народний артист України

У Запоріжжі помер Народний артист України, професор, режисер і художній керівник театру імені Магара Олександр Король.

На сайті театру імені Магара у п’ятницю, 14 вересня, з’явилося повідомлення про смерть відомого режисера — гордості театрального мистецтва Запорізької області.
Пішов з життя Король Олександр Петрович на 77-му році життя. Відомо, що протягом 16 років працював у театрі імені Магара. Також він у своїй професійній діяльності зарекомендував себе, як гідний режисер, під керівництвом якого вийшло кілька цікавих вистав. Співробітники театру імені Магара приносять свої співчуття. Прощання відбулося 15 вересня, в академічному театрі юного глядача.

Олександр Король

 

Трохи з біографії Олександра Короля

Закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва імені В. П. Карпенка-Карого за фахом “Режисер драми”. З 1969 року – режисер Дніпропетровського театру юного глядача, з 1972 року – головний режисер Закарпатського російського драматичного театру, з 1979 року – головний режисер Запорізького театру юного глядача, з 1984 року – художній керівник Запорізького музично-драматичного театру імені М. Щорса (нині В. Магара).

Театр ім. Магара, Запоріжжя

Має нагороди: премії імені В. Паторжинського, імені Котляревського, імені М. Кропивницького, “Січеславна”, “Заслужений артист України” (1978); “Народний артист України” (1987). Голова журі, член журі міжнародних і українських фестивалів театральних вистав (1976 – 2008). З 1999 року по 2007 рік – професор, завідувач кафедри акторської майстерності ЗНУ, режисер-постановник дипломних студентських вистав. Його випускники працюють у театрах, на телебаченні і радіо.

Джерело:bn24.biz.ua

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *