Іран щойно зробив приголомшливу заяву – Росію чекає велика катастрофа…

Вже незабаром Росію чекає шокуюча новина: ціна на нафту впаде до $ 40 за барель. Щоб уникнути такого різкого падіння, обсяг видобутку треба буде скоротити сильніше, ніж пропонує Саудівська Аравія, сказав представник Ірану в ОПЕК.

Сценарій, за якого країни домовляться це зробити, йому здається малоймовірним. 

Щоб уникнути надлишку нафти на ринку, її видобуток необхідно буде знизити на 1,4 млн бар. на добу, заявив представник Ірану в Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Хусейн Каземпур Ардебілі, повідомляє “РБК” з посиланням на Bloomberg.

Якщо ОПЕК та інші нафтоекспортери не обмежаться видобуток, то котирування можуть впасти до $ 40 за барель, попередив він. 

Сам Іран відмовляється скорочувати видобуток, поки введені проти нього санкції США залишаються в силі, але, як зазначає агентство, через санкції обсяг видобутку в країні і так скоротився з 3,8 млн бар. в день до 3 млн.

Ардебілі також допустив, що нафтоекспортери можуть не досягти угоди про обмеження рівня видобутку на майбутньому на цьому тижні зустрічі у Відні.

“Я сумніваюся, що угода про співпрацю (угода про обмеження рівня видобутку в рамках ОПЕК +) буде продовжено, враховуючи невдачі, які [експортери] зазнали в останні місяці. Навіщо закріплювати невдачу? “- сказав Ардебілі, повідомивши, що угода буде продовжена тільки при одностайному рішенні експортерів.

На думку представника Ірану, картель країн-виробників може в майбутньому розпастися: учасники не з числа великих експортерів незадоволені втратами на тлі зниження котирувань в останні місяці.

Про свій вихід з ОПЕК в понеділок оголосив Катар, але його частка в сукупній видобутку не є суттєвою (1,85%), і на ціні нафти це практично не позначилося.

Саудівська Аравія, наростила в останні тижні видобуток до рекордних показників, запропонувала знизити сукупний рівень видобутку в рамках ОПЕК + на 1 млн бар. на добу. Однак у Ер-Ріяда і Москви виникли розбіжності щодо того, на скільки Росія може знизити видобуток, повідомило агентство з посиланням на джерело, обізнане в ході переговорів. За його даними, Москва готова знизити видобуток максимум на 150 тис. Бар. на добу.

Нова зустріч в форматі ОПЕК + очікується у Відні 6-7 грудня, на ній обговорюватимуться обмеження рівня видобутку в майбутньому році.

Джерело: merezha.co

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *