“Маленький Давид гірко плакав та кликав маму”: в Чехії трaгiчно зaгинулa молода українка…

У Чехії загинула 27-річна заробітчанка з Івано-Франківщини Оксана Василів. Дівчина впала з висоти, коли під нею провалилася скляна підлога в приміщенні банку.

Оксана була змушена їздити на заробітки, щоб утримувати дитину й літню маму, адже гідної роботи в регіоні не знайшла. Її син, якому ще не виповнилося й чотирьох років, залишився сиротою, пишуть Галицькі Гроші з посиланням на Обозреватель.

Українка працювала на реконструкції будівлі банку. Страшна звістка про її смерть прийшла в село Гринівці в Тлумацькому району 1 березня.

Спочатку ми отримували різні версії від людей, яки були там. Говорили, що вона впала зі сходів, потім говорили, що вона впала з 4-го поверху. Але остаточна версія, яку нам передали від правоохоронців Чехії, – вона провалилася крізь скляну поверхню. Чи то їй доручили там прибратися, чи то вона сама так вирішила, ми не знаємо. Але факт у тому, що вона піднялася на верхній поверх і стала на це скло. Воно не витримало, і вона впала з висоти 15-20 метрів, – каже сестра загиблої.

Її синові Давиду лише влітку виповниться 4 роки. Зараз він живе з бабусею – мамою загиблої дівчини. Життя Оксани з самого дитинства було не солодким, батьки розлучились і її виховувала мати сама. Щоб вижити, вона їздила на заробітки в Європу, а Ксенія залишалася з бабусею й дідусем. Оксана народила сина, про якого дуже мріяла. Однак батько дитини відразу ж покинув їх, сказавши, що не готовий бути батьком.

Після народження сина в сім’ї була дуже складна фінансова ситуація. Їм на памперси грошей не вистачало. Вони влазили в борги, потім їх віддавали, потім знову займали, так все по колу. Коли Давиду виповнилося 4 місяці, вона поїхала на заробітки в Європу, іншого виходу в неї не було. Хлопчик залишився з бабусею. Так само як колись Оксана залишалася зі своїми бабусею та дідусем, поки мама заробляла на життя за кордоном, – зітхає Галина.

Маленький Давид поки не розуміє, що маму він більше ніколи в житті не побачить. Бабуся сказала йому, що мами більше немає, вона пішла до Боженьки на небо.

Коли тіло Оксани привезуть в Україну, поки невідомо. Поліція Чехії ще веде розслідування, яке може розтягнутися до двох тижнів. Сім’я загиблої українки збирає гроші на перевезення тіла. Сума дуже велика, допомагають усі, хто знав дівчину і її сім’ю.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *