Надумав цього літа син одружуватися. Я його від дурного вчинку вберегла, але стала ворогом

– Хочеш зробити як краще, а виходить як завжди! – скаржиться Світлана Іванівна, моя сусідка, яку я зустріла вчора у дворі, коли гуляла з малюком. – Я тепер для сина ворог номер один! Я його від дурного вчинку вберегла, а він не розуміє!

І розповіла мені свою історію. Сама вона вдова, чоловіка втратила близько п’яти років тому. Поки чоловік був живий і обидва вони працювали, встигли накопичити і собі на двушку, і ще на одну невелику однокімнатну квартирку, яку весь цей час здавали. Було вирішено, що коли їхній син підросте, переїде в цю однушку.

Джерело:osoblyva.com

Відмінний план, чи не так?

Син виріс і надумав цього літа одружитися. Світлана Іванівна дуже зраділа за сина, бо невістка була – просто радість і диво. Світлана Іванівна вирішила, що немає кращого моменту, щоб віддати синові квартиру. І на радощах розповіла йому і його нареченій, що дарує їм на весілля однокімнатну квартиру, і їм не доведеться поневірятися по орендованих хатах.

Діти зраділи, все начебто йшло за планом. Молоді готувалися до весілля, але переїздом в нове житло займатися не поспішали. Десь через місяць Світлана Іванівна поцікавилася, коли ж вони займуться облаштуванням, на що отримала несподівану відповідь:

– Мам, ми вирішили, що не будемо там жити. Ми її вирішили продати і купити машину. Ти ж не будеш проти?

Сказати, що Світлана Іванівна була в шоці – нічого не сказати. Вони з чоловіком так довго збирали на це житло, хотіли дати хороший старт для сина, а він хоче її проміняти на драндулет, який щороку втрачає в ціні, а якщо авaрія, то взагалі, вважай, гроші коту під хвіст пішли. А квартира – це все-таки квартира. Коли ще потім на її накопичити, нехай і на однушку.

Загалом, Світлана Іванівна розлютилася не на жарт і передумала оформляти квартиру на сина. Сказала йому, що буде квартиру і далі здавати, поки він не порозумнішає. А якщо він так хоче хорошу машину, нехай сам на неї заробляє. Не для того, мовляв, вони з батьком горбатилися.

 

– Ось і образився на мене син, я ж його, виходить, і квартири, і машини позбавила. Ворог тепер я для нього. Але ж невже я не права? Невже треба було дозволити йому таку дурість зробити?

Я вважаю, що Світлана Іванівна має рацію, тому що син її, хоч і одружується вже, але знаходиться на рівні психологічного підлітка, у якого на першому місці тачки. По-справжньому дорослі люди в першу чергу дбають про дах над головою. Сподіваюся, років через 5 син Світлани Іванівни порозумнішає і зрозуміє, чому його мати прийняла таке рішення.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *