“Нам не потрібно 450 нардепів, достатньо буде і 100” – Зеленський ранковою заявою довів до шoкy депутатів відповівши на петицію

Президент України Володимир Зеленський не дав негативної відповіді на петицію про зменшення кількості народних депутатів у Верховній Раді, передає «Діалог.UA».

Так, президент України відповів на електронну петицію № 22/053544-еп «Зменшення кількості депутатів Верховної Ради України до 100 осіб», розміщену на сайті Офіційного інтернет-представництва президента України 22.05.2019, яку підписали 25 932 особи.

Глава держави посилається на першу частину статті 76 Конституції України, де сказано, що конституційний склад ВР становить 450 народних депутатів.

З асловами президента, встановлений склад Ради обумовлений навантаженням на державний бюджет, чисельністю населення, кількістю виборців, виборчої системою, структурою Парламенту та ін.

«Беручи до уваги те, що зміна конституційного складу Верховної Ради України пов’язане з необхідністю внесення змін до статті 76 Конституції України, вивчення даного питання буде здійснюватися Комісією з питань правової реформи», – резюмував Зеленський.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

Джерело:www.bn24.biz.ua

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *