Невинна іграшка позбавила дитину найважливішого: Маленький хлопчик втратив 75% зору через популярну покупку батьків

Після того, як австралійський підліток позбувся 75% зору, офтальмологи радять батькам не купувати лазерні указки дітям в якості іграшок, передає Корупція.Інфо

Офтальмолога Бену Армітаж (Ben Armitage) надійшов дзвінок від сімейного лікаря. Він просив обстежити 14-річного підлітка, який скаржився на проблеми із зором.

В процесі огляду лікар уклав: “У нього було лазерне перо. І, на жаль, він занадто часто направляв його промінь собі в очі “.

Знімки показали, що лазерні промені спалили сітківку обох очей.

Зір підлітка впало на 75%, і цей той випадок, коли воно, швидше за все, вже не підкладе відновленню.

“Сітківка ока – це та область, через яку проходить все ваше центральний зір”, – пояснює доктор, – “спалена сітківка стає причиною так званої макулярної сліпоти. І, на жаль, вона – назавжди! ”

Хоча підліток не відчував ніякого болю, коли світив собі лазером в очі, збиток для його зору проявився моментально, майже негайно.

Лікар каже, що є техніки, що відновлюють сітківку, але, швидше за все, в даному випадку це не допоможе: підлітку доведеться жити з 25% зору все життя. Лазер буквально спалив області, які не підлягають відновленню.

Шкоди не скорегувати окулярами

Доктор Армитаж пояснює це так: «Уявіть, що ви пошкодили плівку старого фотоапарата. Які б першокласні лінзи ви не поставили перед об’єктивом, якісні фотографії вже не отримати.

Головний спеціаліст по зору в Тасманії, оголосить Джефф Сквібб попереджає батьків, щоб вони уникали покупки лазерних вказівок для своїх дітей напередодні Різдва і Нового року.

Сквібб каже, що “мамам і татам краще захистити своїх дітей від серйозних ризиків, які можуть згодом мати негативний вплив на всю їх життя.

Хоча більшість лазерних вказівок, що продаються в світі, вважаються нешкідливими, значна їх частина виробляється в Китаї без дотримання яких би то не було норм безпеки. З цієї причини представники охорони здоров’я рекомендують не дозволяти їх дітям.

Те, що здається невинною іграшкою, може виявитися “тихим вбивцею” клітин, необхідних для зору.

Джерело: korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *