Передали на розгляд! Найважливіший документ країни, від цього залежить все: що буде далі?

У понеділок, 14 вересня, Міністерство фінансів подало на розгляд уряду державний бюджет на 2021 рік. Згідно із законодавством, вже сьогодні, 15 вересня, проєкт зареєстрований у Верховній Раді і буде розглядатися депутатами. Передає: «European Ukraine».
Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Які витрати включили чиновники в бюджет і до чого готуватися українцям, повідомила пресслужба Мінфіну.
Відзначається, що в бюджеті на 2021 рік передбачили підвищення мінімальних зарплат, надбавки до пенсій українцям віком 75+, витрати на якісну медицину і освіту, військову оборону, розвиток культури, фінансову підтримку регіонів, масштабну цифровізацію економіки, будівництво доріг.

“Рухаємося відповідно до вимог законодавства. Проєкт держбюджету на 2021 буде внесений на розгляд Верховної Ради вчасно”, — йдеться в повідомлені Мінфіну.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль відзначав, в проєкті бюджету на 2021 рік передбачено зростання ВВП в розмірі 4,7%, а також плановий дефіцит бюджету до 6%.
За його словами, фінансовий проєкт готується з урахуванням курсу доллара до 29 грн і в ньому будуть враховані всі розрахунки по видатках на медицину, освіту, армію, а також витрати на подолання епідемії коронавіруса COVID-19, запуск медичної реформи та інших системних проектів.
Популярне : У Мінську відбувається немислиме – вдарив в обличчя! Лукашенко уже покинув країну – літак уже в повітрі
До слова, доходи держбюджету на 2020 рік були затверджені в розмірі 975 млрд грн, витрати — 1,2 трлн грн, дефіцит — 94 млрд грн.
У квітні Верховна Рада внесла антикризові зміни до держбюджету на поточний рік через пандемію коронавіруса, збільшивши його дефіцит майже втричі — до 298 млрд грн, або 7,5% від ВВП. За даними Мінфіну, за січень-липень 2020 року державний бюджет був виконаний з дефіцитом в розмірі 47,4 млрд грн.
У тому числі загальний фонд — з дефіцитом в сумі 54 млрд грн, що набагато менше, ніж передбачалося в бюджеті. Але прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевняє, що в державному бюджеті України немає ніякої “дірки”, а є плановий дефіцит в розмірі 7,5% ВВП.
Нагадаємо, раніше експерти міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings оновили оцінку української економіки — вони зберегли свій квітневий прогноз, згідно з яким в 2020 році економіка України скоротиться на 6,5%.
За оцінками аналітиків Fitch, у другому кварталі 2020 економіка України скоротилася на 11,4%. Однак, вони припускають, що ситуація може стати гіршою, тому що ризики зберігаються, з огляду на невизначеність щодо масштабів і тривалості спалаху коронавіруса, а також тривалості або повторного введення обмежень, особливо з урахуванням повідомлень про зростання числа випадків коронавіруса в Україні.
Важливо нагадати, що в держбюджеті України передбачено падіння ВВП в 4,9%. Разом з тим МВФ в червні погіршив прогноз падіння економіки країни з прогнозованих раніше 7,7% до 8,2%.
Втім, Єврокомісія значно погіршила прогноз падіння економіки і для країн єврозони. Найбільше постраждають Франція, Італія і Іспанія. Там очікується зниження ВВП в цьому році більш ніж на 10%.
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *