Порошенко в шоці! Венедиктова це зробила – серйозна справа. Українці зачекалися!

Генеральна прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом змови Петра Порошенка і міністерства фінансів щодо держгарантій за кредитом заводу “Кузня на Рибальському”. Справу відкрито за заявою юриста з команди Андрія Портнова Карини Мікітян.

 

Відповідні документи з’явилися в розпорядженні видання “Страни”.

“Повідомляємо, що на підставі Вашої заяви про вчинення кримінального провадження від 29.08.2020 Офісом Генерального прокурора 15.09.2020 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по №4200000000001695 про вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 2. ст. 364 КК України”, – йдеться у відповіді генпрокурора Ірини Венедиктової на запит К. Мікітян.

Уточнюється, що Порошенко, перебуваючи на посаді президента України, зловживав своїм становищем з метою отримання неправомірної вигоди. А саме, в змові з чиновниками з міністерства фінансів організував отримання кредиту в державному “Укрексімбанку” для заводу “Кузня на Рибальському” на суму в 528,98 млн гривень.

Цього року міністерство фінансів виплатило за даним кредитом суму в розмірі 101,77 млн ​​гривень, так як завод відмовився його погашати.

Нагадаємо, раніше Печерський районний суд Києва за позовом юриста Андрія Портнова зобов’язав Генеральну прокуратуру порушити кримінальну справу проти Петра Порошенка за фактом ситуації з заводом “Кузня на Рибальському”.

І тепер, як бачимо, генпрокурор виконала це рішення.

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *