Прийняття спадщини в Україні: хто може позбутися права на майно

Українці повинні бути готові до того, що з 1 листопада 2018 року, дехто може втратити право стати власником майна у спадок, пише ПОЛІТЕК .

Згідно з новою постановою №231 Кабінету Міністрів України, суб’єкти оціночної діяльності мають право визначати оціночну вартість рухомого і нерухомого майна. А в Порядку вчинення нотаріальних дій №296 / 5, затвердженому Наказом Міністерства юстиції України чітко прописано, що нотаріуси не можуть засвідчити угоду за договором дарування або прийняття спадщини.

Більшості українців не зрозуміло, яким чином буде працювати закон. Адже тепер родичам доведеться оформляти договір купівлі / продажу.

Те ж саме зі вступом в законну спадщину після смерті близького родича, виходить, що майно дістанеться державі.

Проблема в тому, що тепер суб’єкти оціночної діяльності не мають права виконувати свої прямі обов’язки по відношенню до договорів дарування і прийняття спадщини. Потім, українці будуть йти на платні консультації до нотаріусів, звідки в розчаруванні вийдуть без будь-яких підписаних паперів.

До тих пір, поки закон про діяльність суб’єктів оцінки майна буде існувати в даному виді, українцям не вдасться вступити у спадок і отримати рухоме або нерухоме майно, що належить йому за попередніми законами.

До слова, ваше майно може стати державним: новий закон дозволяє відбирати в українців житло. В Україні продовжує накопичуватися борг за комунальні послуги через їх постійного подорожчання, з яким не можуть впоратися більшість громадян.

Рахунки за комуналку не закриті у кожної п’ятої квартири в типовій багатоповерхівці, і навіть українці з високим достатком не поспішають розрахуватися за послуги. При цьому половина з них просто накопичує борги за послуги, а інша переходить в режим суворої економії, щоб якось справитися з платежами.

І ось українці, які не можуть впоратися з тиск сум у платіжках, постали перед новою загрозою.

Тепер у боржників за рішенням суду можуть заарештувати будь-яке майно. А якщо сума боргу перевищує розмір десяти мінімальних зарплат, виконавча служба має право в рахунок боргу продати на аукціоні єдине житло боржника, за яке той не в змозі платити.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *