ПРОСИМО ПОШИРИТИ! Європейський суд визнав українські пенсії Гройсмана — Порошенка порушенням прав людини! Це стосується тих пенсіонерів, чия пенсія менша за прожитковий мінімум

Європейський суд з прав людини своїм рішенням фактично визнав, що мізерні українські пенсії — порушення прав людини. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомляє експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

Він уточнює, що це рішення по справі Петриченко.

«Це стосується в першу чергу тих пенсіонерів чия пенсія всупереч Конституції менше за прожитковий мінімум. А таких за зізнанням Міністра соцполітики пана Реви в Україні майже 7,5 млн» — роз’яснює Павловський.

«Українські суди при винесені ухвал з соціальних питань повині враховувати рішення ЄСПЛ, — пише експерт. — Шановні пенсіонери, це дає вам шанс захистити своє право на гідну пенсію у судовому розгляді».

Європейський суд із прав людини 12 серпня 2016 року ухвалив рішення у справі «Петриченко проти України», визнавши порушення пункту 1 статті 6 Конвенції «Про захист прав людини і основоположних свобод». До такого рішення Європейський суд призвів встановлений факт, у зазначеній справі національні суди України не розглянули доводи заявника з прямим посиланням на статтю 46 Конституції України. У цій статті сказано, що розмір пенсії не може бути нижчим від встановленого, у відповідний час, прожиткового мінімуму. Нарахування пенсій, розмір яких нижчий прожиткового мінімуму, можна трактувати як зумисне заподіяння шкоди громадянам.

Джерело

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *