Просто вночі! Це сталось: в Зеленського визнали. Україна нічого не обіцяла. На кону суверенітет

На переговорах політичних радників «нормандської четвірки» в Берліні, де була досягнута домовленість про продовження режиму тиші, українська сторона не обіцяла переглянути постанову Верховної ради про проведення місцевих виборів.

 

Про це в коментарі РБК-Україна розповів глава української делегації в Берліні, віце-прем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков.

Заступник керівника Адміністрації президента Росії Дмитро Козак після зустрічі радників глав держав “нормандської четвірки” в Берліні 11 вересня сказав, що українська сторона нібито погодилася на те, що Верховна Рада перегляне постанову, згідно з яким вибори в ОРДЛО і включеному Криму не будуть проводитися.

“Домовилися про те, що найближчим часом Рада розгляне проект постанови, що коректує ту постанову, яку було ухвалене 15 липня”, – сказав представник Путіна.

У свою чергу глава української делегації, віце-прем’єр Олексій Резніков сказав протилежне. Він зазначив, що на переговорах політичних радників «нормандської четвірки» в Берліні, де була досягнута домовленість про продовження режиму тиші, українська сторона не обіцяла переглянути постанову Верховної ради про проведення місцевих виборів.

Однак в парламенті дійсно зареєстрована ініціатива, яка містить корективи до постанови.

“Ніхто не брав на себе обговорювати компетенції українського парламенту або втручатися в його суверенітет”, – підкреслив віце-прем’єр.

Однак, за його словами, в парламенті в кінці липня було зареєстровано пропозицію щодо коригування постанови про місцеві вибори, про що були проінформовані представники Росії.

“Вони проінформовані, що є ініціатива українських депутатів, самостійна ініціатива, не пов’язана ні з чиєю позицією. Ця ініціатива, якщо я не помиляюся, була запропонована після початку режиму припинення вогню, її можна перевірити на сайті ВР. Ні Козак, ні інші політичні радники не збираються втручатися в суверенітет парламенту”, – сказав Рєзніков.

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *