Рецепт елітного домашнього Kоньяkу. На смак один в один як “Хеннесі”…

ЦІКАВО

Цінителі домашнього алkоголю напевно погодяться з тим, що одним з найкращих представників цього роду напоїв є коньяк. Найчастіше саме домашній коньяк з дубової кори стає тим напоєм, яким пригощають своїх гостей.

Цей ароматний напій з м’яким смаком, звичайно ж, не можна назвати повноцінним коньяком, що виготовляється в умовах виробництва з елітних сортів винограду, проте і до роду низькоякісних «бормотуху» відносити його було б несправедливо. Як же зробити коньяк з дубової кори в домашніх умовах, щоб не соромно було пригостити друзів? Існує багато рецептів приготування коньяку в домашніх умовах, але цей найкращий.

Повідомляє merezha.co

Перевірений роками напій – домашній коньяк зі спuрту на дубовій корі «по-селянськи». Інгредієнти (основні):

3 л спiрту, розведеного до 45-50 градусів;

4 ст. л. дубової кори або дубова тріска 6 штук 10 см в довжину 4х4 см в товщину;

3 ст. л. цукру;

15 сушених ягід шипшини;

4 шт. чорного перцю горошком;

1 ч. л. якісного крупнолистового чорного чаю;

1 гілочка звіробою.

Крім основних інгредієнтів також побажанням можна використовувати такі додаткові компоненти як:

1 ст. л. родзинок;

1 шт. чорносливу;

1 шт. ванілі в стручку (близько 3 см.);

15 г душиці;

20 г чебрецю.

Послідовність дій:

Для початку необхідно приготувати карамельний сироп з цукру, розчиненого в невеликій кількості води. Після цього всі інгредієнти необхідно помістити в трилітрову банку, залити розведеним спиртом і відправити для настоювання в темне місце на тиждень. Кору дуба і шипшина рекомендується попередньо замочити в гарячій кип’яченій воді на 15 хвилин, просушити і тільки потім використовувати для приготування напою.

Через 7 днів потрібно вийняти з банки ваніль і чорнослив і настоювати напій ще два тижні, при цьому банку необхідно струшувати кожні два дні. Через 3 тижні напій слід процідити через кілька шарів марлі, розлити по пляшках і відправити «на відпочинок» ще на тиждень в льох або холодильник. Якщо після цього знову з’явиться осад, напій слід знову відфільтрувати.

При цьому пам’ятайте, чим довше він буде зберігатись після проціджування, тим краще буде його смак.

Залишити відповідь