Щойно! Зеленський підписав: важливе рішення. Цього чекали всі – тепер все зміниться. Хороша звістка

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив про підписання угоди між Україною та Словаччиною, завдяки якому міжнародний аеропорт “Ужгород”, який знаходиться в Закарпатській області, зможе відновити функціонування.

 

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Твіттері.

“Це були непрості переговори, але я радий, що вони завершилися позитивно. Підписана угода, завдяки якій міжнародний аеропорт “Ужгород” зможе відновити функціонування. Я вдячний словацькій стороні за конструктивний підхід і гарну справу для наших країн і розвитку Закарпаття”, – написав дипломат.

Нагадаємо, міжнародний аеропорт “Ужгород” не працює з 2016 року, відтоді як сплив термін міжурядової угоди між Україною та Словаччиною про спільний повітряний простір. Через розташування аеропорту при зльоті та посадці на аеродромі “Ужгород” літаки порушують повітряний простір сусідньої країни.

У серпні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович погодили відновлення роботи аеропорту. Глава українського уряду подякував Матович і Словаччини «за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України».

15 липня питання відновлення функціонування Міжнародного аеропорту «Ужгород» обговорили міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр закордонних справ і європейських питань Словаччини Іван Корчок.

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *