“Сотні людей, море сліз і квітів” : Харків прощається із зaгuблuм в Ан-26 курсантом Вільховим. Відео

У Харкові 29 вересня прощаються із загиблим курсантом Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба Віталієм Вільховим. Хлопець помер від важких травм, отриманих внаслідок катастрофи літака ЗСУ Ан-26 під Чугуєвом.

Церемонію прощання з ним запланували з 09:00 до 10:00 на Меморіалі Слави у Харкові. Дату вшанування ще 25-ти загиблих в авіакатастрофі військовослужбовців буде визначено після отримання висновків судово-медичної експертизи.

OBOZREVATEL стежив за розвитком подій на церемонії прощання з курсантом і пропонує текстовий онлайн.

Що відомо про загиблого Віталія Вільхового

20-річний Віталій Богданович Вільховий родом із міста Соснівка Львівської області. Львівський державний ліцей із посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут він закінчив у 2018 році й навчався на другому курсі Харківського університету Повітряних сил Збройних Сил України ім. Кожедуба.

Хлопець був одним із двох, хто вижив у трагедії з військовим літаком 25 вересня – його життя обірвалося у лікарні.

Ліцей ім. Героїв Крут висловив у Facebook співчуття сім’ям і родичам загиблих.

“Все братство крутянців сумує за втратою”, – зазначили в повідомленні.

Зі 27 осіб, які перебували на борту літака, після авіакатастрофи вижив тільки курсант В’ячеслав Золочевський. Він також перебуває в госпіталі, проте його стан не викликає побоювань у медиків – у хлопця струс мозку і шоковий стан.

Вільхового намагався врятувати герой, який вижив

У лікарню до В’ячеслава Золочевського, який вижив в авіакатастрофі, навідалися президент Володимир Зеленський і голова Харківської ОДА Олексій Кучер. Їм курсант розповів подробиці трагедії й того, як намагався врятувати свого товариша.

“Вночі В’ячеслав прийшов до тями біля уламків літака Ан-26, в якому летіла вся команда, друзі, побратими. Вогонь, знищений літак, темрява і тіла навколо. Один із хлопців поруч горів, і Слава кинувся його гасити. Йому вдалося дати ще один шанс іншому курсанту, який проте, на жаль, помер від опіків сьогодні вранці. Це героїзм посеред поля смерті”, – переповів глава держави.

Зі свого боку Кучер додав, що хлопець всього не пам’ятає, бо на певний час втратив свідомість. Коли прийшов до тями, то виліз із-під уламків літака і почав гасити товариша. Водночас інформацію про те, що він нібито вистрибнув з літака, курсант не підтвердив.

27 вересня Золочевського допитали слідчі Державного бюро розслідувань. За словами курсанта, його врятувало певний збіг обставин – прикрили від вогню уламки фюзеляжу.

Чому медикам не вдалося врятувати Вільхового

Лікар опікового відділення харківської лікарні невідкладної допомоги Юрія Колесник розповів, що медикам не вдалося врятувати Віталія Вільхового, оскільки в нього було 90% опіків тіла. Така травма вражає роботу всіх органів.

“Не було жодного органу або системи, яка не була б уражена. Діагноз звучить так: декомпенсований опіковий шок. Це була дійсно позамежна ситуація”, – пояснив ситуацію він.

За його словами, Віталія Вільхового одразу поклали в реанімацію. Всю ніч за його життя боролися лікарі. Смерть зафіксували о 10:30.

“З ним була мама, ми надаємо їй допомогу, як можемо, це нелегко пережити”, – додав Колесник.

За матеріалами з сайту obozrevatel.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *