Терміново! Колишній радник Зеленського шокував гучною заявою, Апаршин видав все: розв’язати наболіле

Колишній генеральний директор Директорату з питань національної безпеки та оборони ОПУ Іван Апаршин переконаний, що Росія системно готується до війни.

 

Таку думку він висловив в інтерв’ю «Главкому».

«В будь-який момент ми маємо бути готовими, що Російська Федерація використає свій шанс», – застерігає Апаршин

За словами колишнього радника Зеленського, країна-агресор проводить військові навчання поблизу наших кордонів і Україні потрібно буди готовою до агресії.

«За три місяці, які я не працюю на посаді директора Директорату з питань національної безпеки та оборони в Офісі президента, нових думок поки що у мене не виникло. Російська Федерація, як і раніше, поетапно, системно готується до війни. Коли буде ця війна, вам ніхто не скаже. Невідомо, чи буде вона взагалі. Але система підготовки працює, проводяться навчання, найближчим часом готуються навчання на територіях, що знаходяться поблизу кордонів України», – зазначив Апаршин.

Також, екс-чиновник Офісу президента переконаний, що Росія ніколи не відмовиться від своєї агресивної політики.

«Це постійна робота, основною метою якої є повноцінна агресія, в тому числі з застосуванням стратегічної ядерної сили. Про це не одноразово говорив й глава Російської Федерації. У будь-який момент ми маємо бути готовими, що Російська Федерація використає свій шанс», – наголосив Апаршин.

Крім того, колишній радник сподівався, що за час роботи в Офісі президента їм вдасться розв’язати наболіле питання про План оборони.

«До перших кроків підготовки документу ми підійшли дуже серйозно. Я був дуже задоволений тим, що президент затвердив і Кабмін затвердили структуру Плану оборони.

Крім того, Міноборони та Генштаб дуже активно цим займалися. Зокрема, там вказано, хто є ворогом України, який може бути сценарій агресії, як потрібно реагувати, що необхідно мати для вдалого реагування, та також, з ким «дружити», і з ким – ні. Нам вдалося вирішити усі ці питання. Але я не отримав підтримки збоку керівництва держави щодо проекту цього документа. Я так розумію, що у керівництва були дещо інші завдання. Тому на сьогодні цей документ не в активній фазі», – додає Апаршин.

Також, екс-чиновник зазначає, що перше засідання міжвідомчої робочої групи щодо опрацювання Плану намічено через місяць, але підготовка скоріше за все відтягується.

«Всі відмовлялися взяти на себе відповідальність. На моє глибоке переконання, займатися цим має саме Кабінет міністрів. У нього є все для цього. Навіть не Офіс президента. В Офісу не має таких повноважень, в Офісі можна провести нараду, когось заслухати. Але Офіс не має можливості планувати, зокрема, використання фінансових ресурсів.

На цьому етапі цей документ провалений, і я думаю, що взагалі провалений. Гадаю, якщо зараз запитати у когось із керівництва держави, на якому етапі підготовка Плану оборони, вам ніхто нічого не відповість», – наголосив Апаршин.

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *