Терміново! Міжнародний кримінальний суд у Гаазі прийняв важливе рішення по Криму

Міжнародний кримінальний суд (Гаага, Нідерланди) кваліфікував російське вторгнення у Крим як міжнародний збройний конфлікт між Україною і РФ. Усі дії агресора на захопленій території вивчаються на предмет злочинів проти людяності

Про це йдеться у звіті за 2018 рік Міжнародного кримінального суду (МКС), опублікованого на сторінці Прокуратури АР Крим у Facebook. Повідомляється, що українська сторона відправляла повідомлення про низку військових злочинів, вчинених окупантом: переміщення та видворення осіб, переміщення засуджених, порушення прав власності, примусову службу українців в армії Росії.

“Підтверджено кваліфікацію ситуації на тимчасово окупованій території Криму, яка виникла не пізніше 26 лютого 2014 року, як міжнародного конфлікту між Україною і Російською Федерацією”, — йдеться у повідомленні прокуратури.

Канцелярія прокурора МКС збирається найближчим часом завершити аналіз предметної юрисдикції у справі України щодо Криму й оголосити висновок із приводу можливості розгляду Судом.

8 березня 2014 року Державна дума РФ ухвалила “Договір про входження Криму до складу РФ”. 21 березня президент Путін підписав указ про ратифікацію цього Договору та надання Криму статусу “федерального округу в складі РФ” і статусу міста федерального значення Севастополя.

27 березня 2014 року Генеральна асамблея ООН більшістю голосів підтримала резолюцію, згідно з якою визнається непорушність територіальної цілісності України, а референдум про статус Криму не визнається. За відповідну резолюцію проголосували 100 країн-членів ООН.

Джерело:obozrevatel.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *