Терміново! Посольства звернулись до українців – “в будь-який час можуть вибухнути”. Позиція незмінна

Україна закликає сторони конфлікту в Нагірному Карабасі не розпалювати додаткових емоцій і врегулювати конфлікт з дотриманням принципу територіальної цілісності держав.

 

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу 30 вересня.

Він зазначив, що війна – це завжди біда і руйнування.

“Нинішня ситуація свідчить, що заморожені конфлікти – ніякі не заморожені і можуть в будь-який час вибухнути”, – сказав Кулеба.

За його словами, важливим є підтримка територіальної цілісності країн.

“Ми підтримували і підтримуємо територіальну цілісність Азербайджану, як і Азербайджан підтримував нашу територіальну цілісність. Наша позиція залишається незмінною”, – додав він.

Кулеба доручив посольствам України в Азербайджані і Вірменії надавати всілякі сприяння громадянам України, які перебувати в цих країнах.

Нагадаємо, Вірменія і Азербайджан вранці 27 вересня відновили бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили військовий стан і мобілізацію.

МЗС України 27 вересня висловило стурбованість у зв’язку з ескалацією нагірно-карабахського конфлікту і закликав сторони докласти максимальних зусиль для повернення за стіл переговорів.

Відзначимо, Вірменія звинуватила Туреччину в прямій агресії, нібито турецький винищувач F-16 збив вірменський, в результаті чого загинув пілот.

А сьогодні вранці Азербайджан заявив про тисячні втрати Вірменії в ході нічних боїв.

Крім того, Вірменія звинуватила Туреччину в прямій агресії і заявила про збиття літака.

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *