Це найкорuсніша крупа в світі! Лікує практuчно все – від ожuріння до тромбофлебіту

Тепер мало хто знає, що пшоно лікує практично все – від ожиріння до тромбофлебіту. Ділимося з вами рецептами, щоб довести: одна упаковка пшона коштує стільки ж, скільки ціла аптечка. І добре, що не в грошовому еквіваленті!

1) Лікує стенокардію

Серцевий напад – основна причина смерті в усьому світі, а стенокардія – провісник ішемічної хвороби серця. Ось чому з «грудною жабою» потрібно вести нещадну війну. У цьому краще за всіх інших круп допомагає саме пшоно.

Для цього візьміть 3 ст. л. пшона і обсмажте на розпеченій сковороді, але не до втрати жовтого кольору. Потім залийте зерна 130 мл води і заважайте до повного випаровування рідини. Отриману кашу розділіть на 4 частини і прийміть їх по черзі о 8:00, 12:00, 16:00, 20:00. Курс триває не менше місяця.

2) Бореться з гіпертонією і гемороєм

Щоб забути про неприємні симптоми цих хвороб, потрібно їсти страви з пшона по 3 рази на тиждень, а також приймати по 1 ст. л. крупи вранці і ввечері. Пшоно – це спадщина наших дідусів і бабусь, раніше його вміли і любили готувати. Спробуйте включити в свій раціон куліш (суп з картоплею і пшоном), пшоняну кашу і капусняк. Пшоно нормалізує тиск, а також добре для всіх органів видільної системи і шлунково-кишкового тракту.

3) Сприяє схудненню

Калорійність пшона менша, ніж у гречки! Трохи більше, ніж 100 ккал на 100 г. Це означає, що з’ївши 3 тарілки такої каші за день (без урахування добавки), ви не відчуєте голоду, але навряд чи здолаєте мінімальний поріг денної норми – 1000 ккал в день. Меншу кількість вже можна вважати голодуванням.

Крім того, пшоняна каша, на відміну від інших злаків, не провокує стрибка рівня цукру в крові, а це одна з причин появи зайвих кілограмів. Існує універсальний «коктейль» для схуднення з пшоняної води:

100 г пшона добре промийте, а потім залийте 200 мл води кімнатної температури. Вимніть крупу руками, поки вода не стане білою. Випийте все за один раз – цей засіб покращує обмінні процеси.

4) Лікує нирки

Пшоно для нирок – кращий союзник. Крупа, якщо знати, як її застосовувати, поступово видаляє з них пісок і камені.

Для лікування нирок наповніть наполовину трилітрову банку пшоном, залийте окропом доверху і залиште настоюватися на добу. Протягом усього наступного дня потроху пийте цей злаковий настій. Знімає запалення, покращує фільтрацію.

Властивості пшона можуть дивувати. Так, наприклад, воно сильно знижує кислотність в шлунку, і це палиця з двома кінцями: людям з кислотним дефіцитом її їсти не варто, але кожен, хто страждає печією, може з’їсти пару чайних ложок митого пшона замість таблетки.

В Америці її називають складним лужним протеїном. Фактично, вона може замінити м’ясо (так-так, пшоно багата білком). При цьому в м’ясі багато солей, а від крупи буде суцільна користь.

А ще зерна проса борються з втомою і підвищеною дратівливістю. Обережності потрібно дотримуватися лише тим, у кого проблеми зі щитовидною залозою: пшоно перешкоджає йодному обміну в організмі. Залишається тільки питання особистої непереносимості, але, оскільки ця крупа вважається мало не гіпоалергенної, ймовірність такої вкрай мала.

Джерело

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *