Це сталось! Рада прийняла рішення: їх потрібно повернути. Вдалось істотно зекономити – тепер все зміниться

Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект № 3006 “Про внесення змін до Закону України” Про державну допомогу сім’ям з дітьми “щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги” пакет малюка “. За документ проголосували 264 народних депутати.

 

“Метою законопроекту є забезпечення правового припису про надання одноразової натуральної допомоги” пакет малюка “. З цією метою пропонується внести зміни до Закону України” Про державну допомогу сім’ям з дітьми “, – йдеться в пояснювальній записці.

Так, законопроект передбачає повернення бебі-боксу так званої натуральної форми. Тобто, батьки не пізніше 30 днів від народження дитини повинні отримати від держави набір першої необхідності.

Заступник глави фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук говорила раніше, що збереження бебі-боксів допоможе сім’ям не тільки заощадити кошти, а й час на догляд за дитиною.

“Згідно з даними опитування ЮНІСЕФ, позитивний вплив програми на сімейний бюджет відчули 79% сімей з дітьми. Майже половині (49%) одержувачів” пакету “[бебі-боксу] вдалося істотно заощадити на покупці товарів для немовляти на перших місяцях життя”, – говорила депутат.

Вона зазначила в Facebook, що 29 вересня депутати підкомітету з питань сім’ї та дітей пропрацювали 59 поправок до цього законопроекту. З 1 липня 2021 заробить опція монетизації бебі-боксів, повідомила Кравчук.

Нагадаємо, бебі-бокси при народженні дитини в Україні почали видавати з 1 вересня 2018 року. У них входили підгузники, одяг і засоби для догляду за новонародженими. З 2020 року уряд змінив механізм закупівлі бебі-боксів, які купуються за гроші державного бюджету. Однак в червні Антимонопольний комітет України зупинив тендер на закупівлю вмісту бебі-боксу через скарги учасників.

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *