“Це вже останній шанс”: США щойно поставили Росії ультиматум – пряме включення з Брюсселя…

Не на камеру високопосадовці НАТО визнають, що РФ веде проти Альянсу політичну гру, а тому реагувати необхідно різко та рішуче

Сполученні Штати Америки пригрозили виходом з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, якщо Росія не повернеться до його виконання. На це Москві дали 60 днів. Ультиматум оприлюднив держсекретар США Майк Помпео повідомляє 5 канал

Його підтримали міністри закордонних справ НАТО, які нині зібралися в Брюсселі. У бельгійській столиці працює кореспондент “5 каналу” Христина Катарина.

Представники країн-членів НАТО були досить категоричними у своїх висловлюваннях і підтримали позицію США. Заявили, що звинувачення є виправданими. Адже Росія кілька років тому розробила та випробувала крилату ракету 9М729, яка може нести ядерний заряд. За класифікацією НАТО вона носить назву SSC-8.

“Росія роками заперечувала, що порушує Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Всі союзники погодилися, що Росія таки порушує цю угоду. А от США її дотримуються. В Європі немає нових американських ракет. Але в Європі є нові російські ракети SSC-8. Вони мобільні, їх важко зафіксувати. Вони можуть нести ядерну боєголовку та досягти європейських міст, а також залишають значно менше часу для попередження про їх атаку. А тому вони особливо небезпечні, бо є загроза використання ядерної зброї. Ми висловлювали своє занепокоєння роками, говорили про це з РФ і далі говоритимемо. Росія має останній шанс повернутися до виконання цієї угоди”, – наголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Серед іншого, нині відбулися двосторонні зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з високопосадовцями європейських держав. Угорщина вкотре заблокувала засідання комісії Україна-НАТО. Втім, Альянс знайшов певну лазівку – вже через два тижні відбудеться засідання комісії Україна-НАТО на рівні послів, а не чільників МЗС.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *