Туреччина вже готова перекрити протоку Босфор для військових кораблів РФ, – названо основні умови

Влада Туреччини дадуть свою згоду перекрити протоку Босфор для російських військових кораблів, про що заявив у своєму коментарі «Обозревателю» експерт міжнародник Андрій Каракуц, пише replyua.net .

Але при цьому він зазначив, що Анкара піде на такий крок тільки в тому випадку, якщо Росія вторгнеться в Україну, або ж якщо буде існувати загроза самій Туреччині.

Також він зазначив, що згідно з конвенцією Монтре від 1936 року, влада Туреччини мають можливість перекривати Босфорську протоку для кораблів воюючих країн, і саме в цьому є перешкода.

Каракуц підкреслив: «Росія нам адже не оголошувала війну. А такого роду гібридна війна, як зараз фактично дозволяє Російської Федерації прикриватися заявами про якусь агресії з української сторони, про якісь там інциденти.

Там дуже не хочуть, щоб їх дії потрапляли під визначення міжнародного права про оголошення війни. Вони роблять спроби робити все це іншими засобами ».

Крім того міжнародник вважає, що якщо офіційно немає війни, то це дасть Росії можливість оскаржити перекриття Босфорської протоки.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *