Українця покарали за “злив” місця роздачі повісток: не повірите, що йому присудили

Після викриття чоловіка з Волинської області йому було пред’явлено звинувачення.

Суд у Волинській області виніс рішення щодо адміністратора Viber-чату, який публікував інформацію про місця роздавання повісток.

Про це йдеться у вироку райсуду.

Сімейного лікаря засудили за вимагання: прокуратура

За даними слідства, Viber-чат був створений обвинуваченим у квітні 2021 року. Після початку вторгнення росії на територію України, чоловік почав публікувати інформацію про місцезнаходження представників військкомату, які видачували повістки військовозобов’язаним громадянам.

Після викриття чоловіка, йому була висунута обвинувачення за частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Обвинувачений визнав свою провину і уклав угоду з прокурором.

Чоловікові призначено рік іспитового терміну, згідно з вироком районного суду міста Камінь-Каширський.

поліція, поліція України, затримання, скрін

Схожа історія відбулася у Чернівецькій області. Там затримали 33-річного резидента Дністровського району, який обслуговував групу в Viber і поширював інформацію про місця роздавання повісток. З березня 2022 року на цьому ресурсі щоденно з’являлася інформація про локації, де працівники територіальних центрів канцелярського призову та служби призову роздавали повістки. Ця інформація давала можливість особам призовного віку уникнути отримання повісток.

 

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *