Уряд закриває пункт пропуску “Нові Яриловичі”, який заблокували хасиди

Україна закриває пункт пропуску на кордоні з Білоруссю в Чернігівській області “Нові Яриловичі“, де зібралися близько тисячі паломників-хасидів, щоб, попри обмеження, потрапити до нашої країни на святкування юдейського Нового року.

Про це повідомив очільник МВС Арсен Аваков. tsn.ua

Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України під час засідання 16 вересня. Аваков пояснив, що обмежувальні заходи впроваджені через поширення коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, пункт пропуску “Нові Яриловичі” заблоковано від 14 вересня. Там паломники-хасиди намагаються потрапити до України на святкування юдейського Нового року з території Білорусі. До Умані прибули понад 560 працівників поліції з 20 областей України, аби забезпечити порядок під час святкування Рош га-Шана.

Пустити хасидів-паломників тільки на період святкувань із дотриманням усіх карантинних норм закликає ізраїльська влада українського президента. Йдеться про тисячі юдеїв, які заблокували пункт пропуску “Нові Яриловичі” на кордоні із Білоруссю. Їх так багато, що КПП довелося закрити. Чи планують прибулі покидати пункт пропуску, що кажуть прикордонники – у прямому включенні.

Заблокований кордон: чи планують хасиди покидати пункт пропуску "Нові Яриловичі"

Жми «

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *