Увага, українці! Синоптики б*ють на сполох! Уже скоро це пошириться по всій Україні …

Фото: tsn.ua

Думки зарубіжних і українських експертів розійшлися. Вітчизняні синоптики обіцяють теплу зиму, з температурами вище кліматичної норми на 2-3ºС. Європейські метеорологи, навпаки, обіцяють ясну і снігу й наступної зими. На їхню думку, температура повітря буде нижче кліматичної норми.

Початок грудня, за прогнозами синоптиків, буде дуже холодним на заході країни, місцями стовпчики термометрів покажуть -19ºС, на решті території вночі до -10 ºС. Днем на термометрах ми побачимо -5 … 0 ° С. На півдні України початок грудня буде м’яким з позитивними температурами.

На початку першого місяця зими випаде сніг, але рясних опадів не передбачається.

Американські синоптики спрогнозували, що друга половина грудня буде малосніжною, але морозної, так що, снігу на Новий рік не очікується.

Погодна ситуація на дорогах країни буде складною, не виключені ожеледиці та налипання мокрого снігу.

Як передавала Politeka, у вівторок, 27 листопада, Карпати засипало снігом. Так, на горі Піп Іван місцями снігові замети досягли одного метра. Перший сніг в Карпатах випав 25 вересня. Про це повідомили в Чорногорському гірському рятувальному загоні.

«Температура повітря -8 ° С, вітер північно-західний, північний 5 м / с, хмарно, сніг, обмежена видимість, місцями замети снігу до 1 метра», – йдеться в повідомленні.

Тим часом в ГСЧС попереджають, що у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, на півдні Тернопільської, Хмельницької, на півночі Одеської, Миколаївської, Донецької та Луганської областей очікується ускладнення погодних умов.

Прогнозується сніг і мокрий сніг, місцями сильний (приріст сніжного покриву 8-15 см), на дорогах ожеледь, в окремих районах налипання мокрого снігу, ожеледь. У південних і центральних областях – пориви вітру 15-20 м / с.

Джерело: merezha.co

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *