В кремлі шалена паніка: США опублікували вбивчий компромат на прес секретаря Путіна Пескова

Минуле в КДБ / Службі зовнішньої розвідки могло б пояснити, чому Пєсков так швидко піднявся в кремлівської ієрархії: “Путін довіряє цим хлопцям (з розвідувальних служб) більше, ніж будь-кому іншому”, – пише The Daily Beast повідомляє Діалог

Дмитро Пєсков, прес-секретар Володимира Путіна, знову потрапив в непросте становище, на цей раз у зв’язку з тим, що його ім’я згадується в розслідуванні Роберта Мюллера і в зв’язку з тим, що недавно колишній юрист президента США Дональда Трампа Майкл Коен визнав свою провину і пішов на угоду зі слідством, пише The Daily Beast.

В кінці серпня 2017 року Коен направив в Комітети з розвідки Сенату і Палати представників лист, в якому повідомив, що в січні 2016 року відрядив електронного листа Пєскова, задавши питання про дозволи на будівництво вежі Трампа в  Москві  (так званий “Московський проект”).  Однак він не пригадав, що отримав відповідь, і заявив, що не мав ніяких подальших контактів з прес-секретарем або іншими російськими чиновниками у цій справі “.

Через кілька днів після цього, пише The Daily Beast, Пєсков, в січні заявляв в інтерв’ю NBC, що він ніколи не чув ні про який бізнес Трампа в Росії, підтвердив CNN, що отримав таке повідомлення електронної пошти, але воно залишилося без відповіді. Виявилося, що і Коен, і Пєсков брехали – Пєсков вдруге.  Після угоди про співпрацю Коена зі слідством стало відомо, що він відправив в службу Пєскова два електронних повідомлення, датовані 14 і 16 січня 2016 року, в яких просив допомоги в “Московському проекті”, і що 20 січня помічниця Пєскова відповіла йому, написавши, що намагається зв’язатися з ним і просить його передзвонити їй.

Потім у них було 20 хвилинний телефонна розмова, і помічниця Пєскова пообіцяла допомогу в просуванні проекту. “Але і це було не все. Коен не тільки обговорював” Московський проект “з Трампом і його сім’єю протягом наступних 6 місяців. Фелікс Сатер, російсько-американський бізнесмен, який працював з Коеном над проектом, повідомив йому в травні 2016 року, що Пєсков запрошує Коена бути гостем на Петербурзькому економічному форумі в червні 2016 року. Там, сказав він, Пєсков “ймовірно, представить” Коена російському президенту чи прем’єр-міністру Дмитру Медведєву “, – повідомляє автор публікації Емі Найт.

У минулу п’ятницю Пєсков підтвердив, що отримав два електронних листи від Коена, і що його представники передзвонили Коену, повідомивши, що “адміністрація президента будинків не будує”, але якщо вони хочуть здійснити інвестиції в Росії, їх будуть раді бачити на Санкт-Петербурзькому економічному форумі. “Чому Пєсков брехав про контактах з Коеном раніше?” – замислюється автор публікації.  Чи можливо, що це пов’язано з тим, що ім’я Пєскова згадується в резонансному, але і непідтвердженому досьє Стіла як ім’я людини, відповідальної за компрометуючі матеріали Кремля на Хілларі Клінтон, зібрані російською розвідкою? У досьє також повідомлялося, що в серпні 2016 року Пєсков був “наляканий до смерті” перспективою втратити роботу після того, як стало відомо про російську хакерської операції проти Національного комітету демократичної партії США.

Фактично ж в результаті був звільнений суперник Пєскова, Сергій Іванов, голова адміністрації Кремля. І в досьє цитувався кремлівський інсайдер, який повідомив в жовтні 2016 року, що “Коен зараз робить активні зусилля з наміром приховати і зменшити збитки в спробі перешкодити повного розголошенню деталей про відносини Трампа з Росією”, – передає видання. “Британський журналіст Ангус Роксбург, який з 2006 по 2009 рік був консультантом Кремля зі зв’язків з громадськістю та тісно співпрацював з Пєсковим, не виключає, що Пєсков в досьє згадується, проте він знаходить це вкрай сумнівним”, – підкреслює Емі Найт.

“Те, що Пєсков міг бути відповідальним за (компромат на Клінтон), малоймовірно, – з казав він мені в телефонній розмові на цьому тижні. – Чому б цієї справи не бути під контролем розвідувальних служб?” Однак, якщо вірити статті в поважному журналі New Times, Пєсков міг працювати на Службу зовнішньої розвідки до того, як прийшов на роботу в прес-службу Кремля в 2000 році. Daily Beast переказує публікацію в журналі, де говориться, що з 1994 по 1996 роки Пєсков можу вчитися в Академії зовнішньої розвідки.

Крім того, за даними New Times, “попередником Пєскова на посаді глави президентської прес-служби був Андрій Громов, який зіграв важливу роль в кремлівському призначення Пєскова, і Громов також був колишнім агентом КДБ”.  Сам Пєсков заявив New Times, що КДБ його ніколи не вербував, “проте минуле в КДБ / СВР могло б пояснити, чому Пєсков так швидко піднявся в кремлівської ієрархії”, вказує газета. “Путін довіряє цим хлопцям (з розвідувальних служб) більше, ніж будь-кому іншому”, – зауважує Роксбург.

В рамках угоди зі слідством Коен “продовжить відповідати і надавати правдиву інформацію щодо всіх питань”, які розслідування Мюллера вважатиме доречними, пише Емі Найт. Так що ми можемо дізнатися більше про взаємодію Пєскова з командою Трампа під час виборів 2016 року.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *