“Вони застрягли на кордоні… Прошу вас дозволити… Там жінки та діти…” Щ0йно звернулися до Зеленського, погоджуються на умови..

Міністр внутрішніх справ Ізраїлю Ар’є Дері просить президента України Володимира Зеленського пропустити до країни хасидів-паломників, які застрягли на україно-білоруському кордоні. Про це йдеться у листі, який офіційно доставив посол Ізраїлю Джоел Ліон.

 

У листі ізраїльський міністр зазначає, що протягом двох тижнів на кордоні України з боку Білорусі перебуває велика група чоловіків, жінок і дітей.

“Я звертаюся до вас з проханням дозволити на надзвичайних гуманітарних підставах в’їзд для тих, хто знаходиться на білоруському кордоні, тільки на період єврейського Нового року, з урахуванням обмежень і з повним дотриманням усіх санітарних норм періоду COVID-19, які ваша країна вважає потрібними”, – йдеться в листі Зеленському.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кілька сотень хасидів-паломників, які намагалися дістатися України на святкування Рош ха-Шана через Білорусь, застрягли на українському кордоні. Українські прикордонники не пропускають їх, оскільки до 28 вересня діє заборона на в’їзд іноземців у зв’язку з погіршенням ситуації з COVID-19.

Відомо, що в нейтральній смузі для хасидів розгорнули пункти допомоги. Незважаючи на відмову української сторони, паломники продовжують прибувати на пункти пропуску.

Сьогодні Міністерство закордонних справ попросило Білорусь не оформляти їх на виїзд у бік України.

джерело

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *