Як Баканов реформує українську СБУ

Під час засідання Колегії СБУ Голова Служби безпеки України Іван Баканов заявив, що реформа СБУ приведе до зміцнення Служби та покращення результатів її роботи.

«Ми підготували новий проект Закону «Про СБУ», який наразі знаходиться в Офісі Президента. І задасть вектор перезапуску роботи Служби. Це фундамент, на якому зводиться будівля оновленої СБУ».

Баканов наголосив на необхідності зосередитись на нейтралізації загроз, а не боротися з їхніми наслідками. Служба ще більше уваги приділятиме стратегічним питанням національної безпеки, боротьби з тероризмом, контррозвідувальної діяльності.

Серед основних позитивних змін реформованої Служби будуть:

-відмова від невластивих функцій та розширення контррозвідувального вектору роботи;

-впровадження гнучкої структури Служби;

-скорочення та перезавантаження кадрового потенціалу;

-демілітаризація;

-підвищення рівня соціального забезпечення співробітників;

-деполітизація керівної вертикалі;

-удосконалення порядку міжнародного співробітництва та обміну інформацією з партнерськими спецслужбами;

-формування розгорнутої системи демократичного цивільного контролю за діяльністю спецслужби, що слугуватиме запорукою дотримання прав та законних інтересів громадян, зокрема, зробить неможливим тиск на бізнес.

Одночасно Баканов наголосив, що зарплати співробітників СБУ будуть дійсно вищі, але й рівень відповідальності підвищиться!

Отже саме Баканов став рушійною силою найбільш масштабної і системної реформи за всі роки незалежності, в основі якої лежить орієнтація на передовий європейський досвід та найкращі міжнародні практики!

Джерело: https://inozmi.info

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *