З 1 квітня в Україні планують ввести автоматичну індексацію всіх пенсій

Нарахування буде відбуватися залежно від інфляції та зростання середніх заробітних плат.

Українців з 1 січня чекає нове підвищення пенсій. На цей раз виплати підвищать військовим пенсіонерам, інформує UkrMedia.

Підвищення пенсій у 2019 році

Міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що військовим пенсіонерам обіцяють підвищення в середньому на 25%. Всі інші категорії пенсіонерів отримають обіцяне в квітні після того, як Державна служба статистики остаточно підрахує на скільки в країні вирсола середня зарплата і додасть 50% її зростання і 50% рівня інфляції.

Для забезпечення військових пенсіонерів, яких в Україні набереться 550 тисяч осіб, Пенсійному фонду необхідні додаткові вісім мільярдів гривень. «Цивільних» пенсіонерів в Україні налічується 11 мільйонів чоловік. Відповідно додаткове фінансування пенсій для цієї категорії повинне бути значно вищим.

За словами Реви, у разі інфляції на рівні 12%, у розрахунок беруть 6% для розрахунку пенсій. Якщо Фонд оплати праці збільшився на 25%, то в розрахунок беруть 12,5%. Так, три тисячі можуть збільшитися одразу на 555 гривень.

Реалізація підвищення пенсій

Уряд затвердив законопроект, який пропонує підвищити збір надходжень – єдиний соціальний внесок (ЄСВ) – в Пенсійний Фонд і посилити контроль одержувачів пенсій.

Кабмін також планує повернути контроль за ЄСВ до Пенсійного фонду (ПФУ). Зараз цим займається контролем Державна фіскальна служба. Також отримає право штрафувати бізнес за затримку з виплатою ЄСВ – штраф 20% від невиплаченої суми.

Контроль одержувачів пенсій

Контроль одержувачів пенсій передбачає наступне: переоформлення пенсійного посвідчення з фотографією (робиться в місці видачі посвідчення). Також пенсіонерам доведеться залишити відбитки двох пальців рук. Передбачається, що пенсіонер повинен кожні півроку особисто заповнювати реєстраційну картку у відділенні ПФУ.

Відповідні заходи спрямовані на те, щоб виявити шахраїв, які можуть жити на непідконтрольних Україні територіях, але отримувати пенсійні виплати в підконтрольних областях чи районах. Зараз ці пенсіонери можуть оформити на три роки домовленість на отримання пенсії. Крім того, ця міра допоможе виявити людей, які нелегально отримують пенсію померлих людей.

Джерело:merezha.co

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *