Запамятайте цей день: Росія готується до колапсу. Сьогодні США завдає непоправного удару Москві…

Конгрес США розглядає близько 10 законопроектів, спрямованих проти енергетичного сектора Росії.

Про це повідомив помічник держсекретаря США по енергоресурсах Френсіс Феннон на брифінгу у Вашингтоні в понеділок, 10 грудня. “Ми моніторимо законопроекти, їх близько 10, всі вони містять російську енергетику в якості ключового компонента”, – сказав Феннон.

Він зазначив, що першим на розгляді конгресменів знаходиться рекомендаційна резолюція, де Конгрес висловлює незгоду з будівництвом газопроводу “Північний потік – 2”, який зв’яже безпосередньо Росію і Німеччину.  Рішення по даній резолюції може бути прийнято вже на поточному тижні. “Ми очікуємо, що Конгрес прийме рішення з цього питання і тиск на російський енергетичний сектор в результаті буде тільки зростати”, – сказав Феннон.

За словами американського чиновника, “Північний потік – 2” є інструментом, за допомогою якого Росія хоче посилити залежність країн-імпортерів, тому США закликають всіх партнерів Росії вийти з даного проекту. У законопроекті, що знаходиться на розгляді Конгресу США в числі іншого йдеться:  “Геополітичний інтерес Росії до” Північного потоку – 2 “полягає не в посиленні європейської енергобезпеки, а в тому, щоб вбити клин між країнами Європи та радикально скоротити існуючий транзит газу через Україну”. За словами Френсіса Феннона, ключем до збереження енергетичної незалежності Європи є диверсифікація енергетики.

У зв’язку з цим чиновник згадав про кілька проектів, спрямованих на досягнення цієї мети: будівництво сполучного газопроводу між Грецією і Болгарією, синхронізації електромереж країн Балтії з континентальною Європою і будівництво терміналу з прийому зрідженого природного газу (СПГ) в Хорватії. “Цей термінал міг би отримувати СПГ від широкого кола постачальників.

Це дозволить збільшити диверсифікацію і відійти від російських джерел, що буде мати особливе значення для Угорщини”, – пояснив Феннон.

Джерело: bn24.biz.ua

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *