Жахлива знахідка на Донбасі сколихнула не тільки всю Україну, але й весь світ (Фото)

Пошуковики А.І.В.І.Н. «Плацдарм» (волонтери Гуманітарної місії «Чорний Тюльпан», ВГО «Союз« Народна Пам’ять ») проводили чергові розвідки по Другій Світовій війні.

Але пошуки солдатів в лісі біля селища Соболівка (Слов’янський р-н, Донецька область) припинилися в той момент, коли група виявила череп і сумку з жіночими речами … Зрозумівши, що знайдене явно не відноситься до періоду Великої Вітчизняної війни, вони вирішили відразу ж повідомити Національної поліції про випадкову знахідку.

По приїзду представників поліції, територія ще раз детально досліджувалася на наявність додаткових останків і речей. В результаті чого було знайдено ще кілька фрагментів «рваних» людських кісток – рук, ніг, нижньої щелепи з коронками … Судячи з усього, більшість останків давно розтягнули по лісі дикі тварини.

У сумці знаходилися: штани, верхній одяг, гаманець, телефон, светр, таблетки, паспорт і пенсійне посвідчення, що належали жінці похилого віку.

Коли саме вона загинула, і чи точно знайдені пошуковими системами останки належать цій жінці, ім’я якої зазначено в паспорті – можна буде сказати тільки після проведення експертизи.

Гуманітарна місія «Чорний Тюльпан» (проект ВГО «Союз« Народна Пам’ять ») розпочала свою роботу 2 вересня 2014 року. За цей час було обстежено понад 105 населених пунктів, знайдено і вивезено тіла 829 загиблих.

Місія реалізується за підтримки посольства Швейцарії в Україні та Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Якщо Вам відомі місця поховань загиблих в ході подій на Донбасі в 2014-2017 роках, повідомляйте на Гарячу лінію «Чорного Тюльпана» – 0-800-210-135. Ми допоможемо повернути загиблих додому!

Джерело:  ukrainianwall.com 

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *