10 хвилин тому! Мають знайти рішення: Шмигаль шокував заявою. Відновлення України!

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що міжнародні партнери мають знайти рішення щодо можливості здійснювати відновлення України коштом заморожених російських активів.

“Якщо росіяни покинуть територію України, якщо ми матимемо гарантії безпеки від наших партнерів та можливість відновити нашу державу за рахунок заморожених російських активів, ми зможемо сказати, що війна завершена й Україна здобула перемогу”, – сказав Шмигаль в інтерв’ю CBS News.

Прем’єр зазначив, що відбувається обговорення зі США та іншими партнерами можливості передання Україні заморожених активів Росії.

“Це був би добрий кейс для майбутніх можливих агресорів. Вони всі мають розуміти, що світова спільнота забере всі їхні активи та виплатить їх країні, яка захищається від їх агресії”, – додав Шмигаль.

Він наголосив, що важливо знайти таке рішення для України, і згодом зробити його стандартом для майбутнього.

Нагадаємо, переговори про гарантії безпеки для України з країнами-партнерами завершаться впродовж тижня.

За словами Подоляка, зараз тривають консультації з країнами-потенційними гарантами безпеки.

Він також окреслив важливі для України моменти. Це поставки зброї, закрите небо, військові консультації та засоби для швидкої закупівлі додаткового озброєння.

“На рівні політичних радників тривають консультації з країнами, які заявили, що вони згодні обговорювати ті гарантії, які вони можуть взяти на себе. Безумовно, там будуть різні пакетні гарантії. Я думаю, що ці питання протягом тижня максимум можуть бути завершені. Ми не хочемо отримати Мінськ-3, наприклад, щоб через пару років мати знову ж таки конфлікт з РФ”.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *