Чергова зрада? Шольц шокував – санкцій не буде. Які причини?

Німецький канцлер Олаф Шольц відхилив заклик Європейського парламенту запровадити санкції проти колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера через його тісні зв’язки з Росією.

Напередодні Європарламент підтримав ідею запровадити санкції проти ексканцлера Шредера за його відмову піти з керівних посад в російських енергетичних компаніях. “За” санкції проголосувала переважна більшість європарламентарів.

Про це повідомляє Politico.

Шольц заявив, що рішення Бундестагу позбавити Шредера його офісу, який працював на кошти платників податків, було послідовним і правильним, але подальших санкцій не буде.

“Я не думаю, що наразі щось ще необхідно… Але було б краще, якби Герхард Шредер пішов зі своїх посад”, – додав Шольц.

“Європейські санкції та позбавлення особистих привілеїв — безславний кінець ексканцлера Німеччини Герхарда Шредера. В кінці завжди доводиться платити по рахунках. Зневага від власного народу та історії — така доля кожного лобіста путінського режиму в Європі”, – написав радник ОП.

Зазначимо, ексканцлер Німеччини Герхард Шредер є давнім прихильником Росії і має тісні політичні стосунки з Путіним. Шредер від 2017 року очолює раду директорів російської державної нафтової компанії “Роснефть”, а також раду директорів компанії Nord Stream 2, що належить російському “Газпрому”. В лютому його також висунули до ради директорів “Газпрому”.

У 2018 році він потрапив до бази “Миротворця” через “спробу легалізації захоплення російськими окупантами українського Криму та виправдання збройної агресії РФ проти України”.

джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *