Фатальна поразка! Гнати Росію з усіх територій: відповідь ЗСУ – Путінські війська приречені!

Будемо змушені оголосити стан війни і гнати Росію. Те, що ми повернемо Донецьку та Луганську області – це очевидно. Але потрібно розуміти, що у нас навіть не оголошений стан війни із Росією.

Про це у ефірі 24 каналу розповів головний редактор журналу Остров Сергій Гармаш. Він також додав, що також важливо дочекатись важкого озброєнання від наших партнерів та навчитись використовувати її.

У нас є воєнний стан, але це не стан війни. Якщо росіяни анексують наші території, то мабуть треба буде оголошувати стан війни і гнати Росію з усіх територій, – зазначив Сергій Гармаш.

За словами Гармаша, це потрібно для того, щоб путінський режим зник під тиском поразки в Україні та внутрішньополітичних проблем.

Нагадаємо, що Росія усіма силами намагається змістити увагу України від нападу на Сході. Задля цього окупанти вдаються до провокацій на території Придністров’я, де вона розмістила “миротворців”. Щодо боєздатності цих угрупувать, то вони не надто вражають. Це ті війська, які не приймали участі у жодних бойових діях.

У Москві розуміють, що стратегічно програли, тому, відкусивши хоча б частину окупованих територій, хочуть подати це як перемогу

Експерт Центру протидії інформаційним агресіям “AM&PM”, політтехнолог Олександр Курбан наголошує, що путінська Росія претендує на роль одного з ключових полюсів сучасного багатополярного світу. Однак, на відміну від інших країн, реальних геополітичних лідерів, керівництво РФ та російське суспільство живуть категоріями та поняттями середини минулого століття.

“Будуючи свої плани по лекалам Сталіна, Хрущова та Брежнєва, керівництво Кремля свято впевнене в тому, що успіх у сучасному геополітичному конфлікті полягає у захопленні та приєднанні нових територій, прямому фізичному контролі над джерелами сировини та ринками збуту. Це пахне класичним марксизмом-ленінізмом, який вже давно застарів і цікавий хіба що для істориків, – пояснює експерт. — Сучасний світ давно не живе лінійними схемами. Гібридність та поліваріантність управлінських політичних рішень є головними засадами сучасної міжнародної політики. Керівництво Кремля добре засвоїло (на жаль) лише один (а це радує) сучасний геополітичний інструмент – гібридну війну. Але така війна не вирішує всього комплексу завдань, що виникають у рамках міжнародних конфліктів. І не дає гарантії стратегічних перемог. Ця обставина найяскравіше розкривається у рамках російської агресії проти України”, сказав він виданню Коментарі.

За словами Олександра Курбана, той, хто уважно стежив за подіями, що передували початку широкомасштабної російської агресії проти України, яка розпочалася 24 лютого, пам’ятає застереження Сергія Наришкіна – директора Служби зовнішньої розвідки РФ. Виступаючи на Раді безпеки Ради федерації, присвяченому визнанню фейкових “ЛНР” і “ДНР” та підписання з ними союзницького договору, Наришкін обмовився і вніс пропозицію про… приєднання цих квазі-республік до РФ.

“Застереження, так би мовити за Фрейдом, – вважає експерт. – Путін тоді його обсмикнув, заявивши, що про приєднання не йдеться. Але все чудово все зрозуміли… Військове вторгнення, яке розпочалося 24 лютого, планувалося російською стороною за шаблонами блискавичної війни, у стилі гітлерівського бліцкригу. Результат, схоже, буде таким самим. Спочатку швидке захоплення деяких територій, та був – перехід війни у затяжну стадію з наступним повним поразкою агресора”.

Олександр Курбан упевнений, що, перейшовши від гібридної війни до відкритого військового конфлікту, керівництво РФ стратегічно програло війну за Україну та навіть за її окремі території.

“Захопити Крим і частину Донбасу шляхом бунтівництва і формально спробувати легітимізувати своє право на них можна тільки в рамках гібридного конфлікту, коли немає офіційного оголошення війни, коли не набирають чинності всі принципи та правила міжнародної політики. Керівництво Кремля цього так і не зрозуміло. Розраховуючи якнайшвидше, як у п’ятиденній війні з Грузією або як у Придністровському конфлікті, взяти все, що можна, і пред’являти всьому світу ультиматуми, Росія прорахувалася. Дуже жорстко прорахувалась. Тепер, після початку відкритої війни (хоч поки і не оголошеної), Україна має хороший шанс повернути раніше втрачені території, у тому числі Крим та ОРДЛО”, – вважає експерт.

На його думку, після того, як ЗСУ знекровить підрозділи ЗС РФ в оборонних боях на сході та півдні і перейде в контрнаступ, шансів утримати раніше вкрадені українські території у Кремля не буде.

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *