Фінляндія стане членом НАТО! “З високою ймовірністю” — народ вже ухвалив рішення. Готові до всього!

Фінляндія «з високою ймовірністю» стане членом НАТО, однак остаточне рішення ще не ухвалене.

Як передає Sky News, про це заявила міністр з питань Європи Тютті Туппурайнен.

За її словами народ Фінляндії “вже ухвалив рішення”, і опитування показують величезну підтримку членства в НАТО. Але, як зауважила пані Туппурайнен, “рішення ще не прийняте”.

Міністр зазначила, що “жорстока” війна Росії в Україні є «тривожним дзвінком для всіх нас», не тільки для фінів, але всього “всього кордону безпеки в Європі”.

“Хоч би що говорила Росія, ми це чуємо, але ми приймаємо власні рішення, виходячи з наших інтересів і наших міркувань щодо ситуації в цілому. Кожна країна має право вживати власні заходи безпеки”, – додала міністр.

Фінляндія готова до різного роду загроз з боку Росії, якщо вона вступить до НАТО.

Про це заявив у інтерв’ю CNN міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто.

“У Фінляндії насправді досить сильна звичайна армія. У нас понад 280 000 резервістів, у нас є призовна армія, ми щойно вклали кошти у винищувачі F-35, 60 з них прибувають до Фінляндії тощо. Отже, ми досить добре дбаємо про наші національні сили оборони. Але, звичайно, ми живемо у світі, як ми бачимо із нападу Росії на Україну, в якому також з’являються нові загрози безпеці”, – зазначив міністр.

За його словами, завдяки більш тісній співпраці з НАТО Фінляндія може протистояти всім цим різним загрозам.

На питання, чому Фінляндія змінила свою позицію щодо військового нейтралітету, Хаавісто сказав, що її змінила природа нападу Росії на Україну.

Нагадаємо, після того, як 24 лютого росія вторглася на територію України, більшість виборців Фінляндії та більше сотні депутатів парламенту Фінляндії (із 200) підтримують вступ країни до НАТО.

На території росії у напрямку до кордону з Фінляндією було помічено рух важкого озброєння, включаючи ракетні системи. Такі дані з’явилися через кілька годин після того, як кремль застеріг Гельсінкі від вступу до НАТО.

Як зазначається, розгортання військ рф відбувається після того, як прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін висловила сподівання, що уряд “до середини літа завершить дискусію” щодо подання заявки на членство в НАТО.

У відповідь прессекретар кремля дмитро пєсков заявив, що цей крок “не поліпшить” ситуацію з безпекою в Європі, а російський депутат Володимир Джабаров додав, що це означатиме “руйнування країни”.

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *