Міжнародний скандал! Кулеба розніс Шольца: німці не здаються. Удар по Україні – ж0рстка відповідь!

Шольц натякнув, що Україну не приймуть до ЄС «швидким шляхом». Водночас Олаф Шольц назвав Україну «частиною європейської сім’ї» і пообіцяв усіляку підтримку на шляху євроінтеграції.

Про все це він заявив виступаючи перед Бундестагом сьогодні, 19 травня.

Також Шольц нагадав власні слова про те, що «Україна є частиною нашої європейської родини». Але, зауважив він, президент Франції Еммануель Макрон був правий, коли говорив, що процес набуття членства довгий і може розтягнутися на багато років.

«Немає скороченого шляху до ЄС», – підкреслив він і додав, що це було б несправедливо по відношенню до країн Західних Балкан, які вже кілька років очікують на прийняття їх в ЄС.

Водночас Шольц пообіцяв Україні всіляку підтримку на шляху євроінтеграції, зокрема в тому, що стосується посилення системи управління та демократії.

«Треба сконцентруватися зараз на тому, як прагматично та швидко підтримати Україну», – сказав канцлер, додавши, що лідери ЄС радитимуться, як це робити, зокрема, на саміті наступного тижня.

Шольц у своїй промові також зазначив, що Україна потребуватиме мільярдів євро допомоги на відновлення після завершення війни. Європа готова допомогти, запевнив він, наголосивши на необхідності створення Фонду солідарності.

Додамо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна розраховує на отримання статусу кандидата на членство у ЄС, а спроби запропонувати замість цього інші формати сприймаються образливо.

Про це він заявив у своєму Twitter.

“Стратегічна двозначність щодо європейської перспективи України, якої дотримуються деякі європейські столиці останніми роками, зазнала невдачі та має припинитися”, – переконаний Кулеба.

“Це лише заохотило Путіна. Нам не потрібні сурогати статусу кандидата на членство, які демонструють “другосортне” ставлення до України та ображають почуття українців”, – стверджує голова МЗС.

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *