На Росії після “визнання” т.з. “ЛДНР” Лавров “відмітився” резонансною заявою…

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Україна нібито не має права на суверенітет.

Це сталося після того, як російський президент Володимир Путін “визнав” “незалежність” так званих республік “Л/ДНР”.

За словами Лаврова, право на суверенітет нібито має бути дотриманим виключно в контексті країн, які представляють увесь свій народ, а Україна з 2014 року до таких не належить. Про це повідомляє російське інформагентство “Інтерфакс”.

Глава російського МЗС заявив, що декларація ООН про принципи міжнародного права, що стосуються дружніх зв’язків між народами, визначає, що суверенітет і територіальна цілісність повинні дотримуватися щодо держав, які дотримуються принципу рівноправності та самовизначення народів, і мають уряд, що представляє без різниці рас, віросповідання та кольору шкіри весь народ, який проживає на даній території.

“Думаю, ніхто не може стверджувати, що український режим, починаючи з державного перевороту 2014 року, репрезентує весь народ, який проживає на території української держави”, – сказав він.

Лавров також вважає, що “те, що сталося в окупованому Криму і те, що сталося на окупованому Донбасі, нібито показує, наскільки відкинутий київський уряд “.

21 лютого глава РФ Володимир Путін визнав “незалежність” терористичних організацій “ЛНР” та “ДНР”. Раніше подібні прохання йому озвучили глави про республік і нелегітимна Державна дума Росії.

Питання розглядалося на позачерговому засіданні Ради безпеки РФ, під час якого відбулися курйозні моменти, а саму зустріч російського лідера з політиками назвали заздалегідь зрежисованою та записаною.

Глава держави-агресора також підписав відповідні укази про “визнання республік”, що дозволяють запровадження російських збройних сил на територію Донбасу. Документи набрали чинності того ж дня.

Пізніше Путін звернувся до росіян, яке присвятив Україні. Він висловлював загрози українській державі та претензії НАТО.

Як повідомляв OBOZREVATEL, українські експерти та звичайні громадяни поділилися думками про “визнання” Росією “Л/ДНР”. Деякі зазначили, що у стратегічній перспективі це рішення нібито грає на руку Україні, натомість попередили, що варто готуватися до складного періоду.

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що введення військ Російської Федерації на територію Донбасу спричинить жахливі наслідки не тільки для України, а й для всієї Європи, всього світу. За її словами, дії Москви можна розцінювати як привід для війни.

О 4 ранку за Києвом 22 лютого Рада безпеки ООН провела термінове засідання через “визнання” Росією “Л/ДНР”. Представники багатьох країн зазначили, що цим “Путін розірвав на шматки Мінські домовленості”.

Сполучені Штати разом із союзниками готові запровадити проти Росії жорсткі санкції. Вони насамперед стосуватимуться фінансових обмежень для промисловості, а також окремих громадян РФ.

Джерело

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *