НАТО готове! Підтримувати Київ роками у війні – Захід продовжуватиме чинити максимальний тиск

НАТО готовий підтримувати Україну у війні проти Росії протягом багатьох років, включаючи допомогу Києву у переході від озброєнь радянських часів до сучасних західних озброєнь і систем. Про це заявив у четвер генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє  Reuters.

Ми повинні бути готові до довгострокової перспективи. Є висока ймовірність того, що ця війна затягнеться і триватиме місяці й роки , – сказав Столтенберг на молодіжному саміті в Брюсселі.

Глава НАТО заявив, що Захід продовжуватиме чинити максимальний тиск на президента Росії, щоб він припинив вторгнення в Україну за допомогою санкцій та економічної, а також військової допомоги Києву.

Союзники по НАТО готуються надавати підтримку протягом тривалого періоду часу, а також допомагати Україні транзитом, переходом від старого обладнання радянських часів до більш сучасного озброєння та систем за стандартом НАТО, що також потребуватиме додаткової підготовки, – сказав Столтенберг.

Більшість важкого озброєння, яке країни НАТО надіслали Україні, є радянською зброєю, яка все ще знаходиться на складах східноєвропейських держав-членів НАТО, але Сполучені Штати та деякі інші союзники почали постачати Києву західні гаубиці.

Зазначимо, що найгіршим варіантом є війна з Москвою. Потрібно бути готовими, оскільки Путін поважає силу. Про це заявив колишній заступник верховного головнокомандувача НАТО у Європі Річард Ширефф.

У інтерв’ю BBC він сказав про те, що західним країнам потрібно бути готовими до війни з Росією. Дії з підготовки – це “абсолютно правильний підхід”, який повинен показати Путіну “всю серйозність” позиції Заходу.

Для цього повинні бути виділені значні ресурси, і це має бути зроблено у всьому Альянсі, – зазначив Ширрефф і додав, що Путін може жорстко відреагувати на таку ситуацію.

За його словами, найгіршим варіантом є війна з Росією. Підготовка до найнегативнішого сценарію, ймовірно, стримає дії Путіна, оскільки він поважає тільки силу.

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *