Після обстрілу! Термінові переговори – ситуація критична: звернення Міноборони. Перші деталі!

Обстріл Станиці Луганської з окупованої території Донбасу є серйозним порушенням Мінських угод з боку Росії.

«Ми закликаємо всіх партнерів негайно засудити це серйозне порушення Мінських угод з боку Росії в умовах і так напруженої ситуації в галузі безпеки», – написав він у своєму Twitter.

Кулеба зазначив, що Станицю Луганську обстріляли з важкого озброєння. пошкоджено цивільну інфраструктуру.

Вранці 17 лютого окупанти обстріляли Станицю Луганську, один із снарядів потрапив до дитячого садка. Під час обстрілу у будівлі перебували діти. Вони не постраждали, але дві виховательки отримали контузію.

Нагадаємо, сьогодні Олексій Резніков – очільник міноборони дав інтерв’ю РБК Україна в якому розповів про деталі переговорів із своїм білоруським колегою щодо нормалізації ситуації на кордонах України.

Нагадаємо, Резніков 14 лютого поговорив з міністром оборони Білорусі Віктором Хреніним. Він пояснив, що якщо мовиться про можливу загрозу для українців – прізвища не важливі.

За словами міністра оборони України, йому було важливо обговорити заяви партнерів про ймовірний наступ з території Білорусі. Ці перемовини провели, аби знизити градус напруги.

Резніков згадав слова міністра оборони Ізраїлю Бені Ганца про те, що командир, який відправляє солдатів вмирати в бою, повинен зробити все, щоб цього бою уникнути.

Я теж не хочу бути людиною, яка легко відправить людей вмирати. Зроблю все, щоб бою уникнути, звичайно, не втративши честі і гідності країни, ні в якому разі не відступивши,– заявив Резніков.

Він наголосив, що і далі розмовлятиме з людьми, які керують армією Білорусі.

“Так, ми офіційно не визнаємо результати президентських виборів у їхній країні. Але ми не заперечуємо існування республіки, білоруського народу та їх армії, яка проводить навчання”, – додав міністр.

Важливо. Білоруський міністр під час розмови запевнив, що ризиків і загроз для України з території Білорусі немає.

Розмова міністрів мала тривати 30 хвилин, однак говорили вони годину. Резніков називав конкретні населені пункти та види важкого озброєння, які Білорусь розташувала поблизу України.

“Міністр підтвердив ці дані, сказавши, що там будуть проходити навчання, стрільби, які не спрямовані проти України, це їхня оборонна доктрина”, – сказав Резніков.

Також міністр зазначив, Росія лякає Україну повномасштабним вторгненням та хоче, аби світу стало страшно. Однак метою Кремля є не наша держава.

Свій “апетит” Росія оголосила у публічних промовах.

За словами Резнікова, російські ідеологи хочуть, щоб з ними рахувалися, розмовляли й головне – аби їх вмовляли. Вони розповідають якусь дивну казку про те, що їм колись хтось начебто щось обіцяв.

Їхня мета – не Україна. Мета – порушити єдність НАТО і країн ЄС, визнання Росії як домінуючого суб’єкта у світовій геополітиці,
– наголосив міністр.

Резніков зауважив, що це якийсь комплекс неповноцінності, але з сильними накачаними м’язами.

“Вони сказали: “Хлопці, ви там з 1991 року прийняли 14 країн у НАТО, будьте ласкаві їх вигнати, оскільки ми вважаємо, що Російська імперія – це і країни Балтії, Польща, частина Фінляндії, Словаччина, Чехія, Угорщина”. Тобто свій апетит вони оголосили в публічних промовах”, – додав міністр.

Як розповів Резніков, у розмові з міністром оборони Великої Британії Беном Уоллесом він уточнив, чи справді країни НАТО могли обіцяти щось Росії. Британський політик відповів, що перевірив всі можливі джерела, але ніде такого не було записано.

Резніков додав, що тепер росіяни живуть у впевненості, що їм щось обіцяли, але обдурили. При цьому вони забувають про конкретні речі – підписаний Будапештський меморандум.

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *