Почалося страшне! Путіна кинули! Масово вивозять сім’ї: силовики РФ в паніці! Режим розвалюється – переможемо!

Головний розслідувач міжнародної групи Bellingcat Христо Грозєв заявив, що деякі силовики у країні-агресорці Російській Федерації шукають можливості вивезти звідти свої сім’ї. Причиною цього є те, що ситуація в Росії загострюється і скоро вийде з-під контролю.

Про це він розповів в інтерв’ю “Радіо Свобода”. За словами Грозєва, найбільш протестний потенціал командування спостерігається серед найінформованіших силовиків.

“Ми можемо назвати це “інтелектуальною частиною ГРУ”, тобто люди, які реально володіють повною інформацією. І також еліта ФСБ, яка знає конкретну кількість жертв серед російських військ, знає про те, що матері, дружини, сестри загиблих або зниклих російських воїнів не перестають ставити запитання. Вони знають, що ця ситуація колись вийде з-під контролю”, – пояснив він.

Грозєв уточнив, що ці силовики знають небезпеку для режиму, і самі зараз готують своє майбутнє. Зокрема, деякі з них шукають можливість вивезти свої сім’ї з країни-агресора, а також намагаються перевести накопичені гроші, у багатьох випадках корупційні, у долари та євро.

“Це вже свого роду зрада цих людей, тому що вони не дотримуються ідеологічних наказів Кремля, а готуються до альтернативної реальності”, – додав розслідувач.

На думку Грозева, саме поінформована еліта всередині силовиків розуміє, що війну програно.

Війна була оформлена доктринально як те, що треба було закінчити протягом одного тижня. Зараз те, що відбувається – це якась “друга” війна. Шанси на виграш другої війни не гарантовані. Ми бачимо прогнози, які не можна назвати оптимістичними з російської точки зору тих, хто поінформований. Телеграм-канали найманців, “вагнерівців” та інших критикують відсутність стратегії, тактичних здібностей у генералів, у Генштабу. Еліта силовиків розуміє, що шансів виграти цю війну без мобілізації та соціального вибуху, який буде після неї, замало.

Також журналіст розкрив карти, чи продовжуються тренувальні польоти урядових бортів углиб країни, які нібито призначені для вивезення перших осіб та членів їхніх сімей у секретні бункери у разі ядерної війни.

Грозєв нагадав, що спалах таких польотів був десь місяць тому. Те, що ми бачимо регулярно, – це перельоти бортів, які пов’язані з міністерством оборони. Вони часто літають, наприклад, в Уфу. Ми знаємо, що там є база військового відомства і цілком можливо, що часто рішення приймаються звідти. Але ті перельоти для еліти, які ми фіксували місяць тому, зараз уже не такі інтенсивні.

Додамо, що головний розслідувач міжнародної групи Bellingcat Христо Грозєв не одноразово стверджував, що оточення глави РФ Володимира Путіна не знало про його намір розв’язати повномасштабну війну проти України. У такі плани диктатор не посвятив навіть своїх найближчих політичних соратників, наприклад, міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Грозєв посилається на слова джерела, яке близько знайоме з донькою глави МЗС РФ – Катериною Лавровою, і почуло таку інформацію саме від неї.

“Навіть Лавров до кінця вірив, що це буде щось на кшталт погроз війни, але реально стосуватиметься лише “ДНР” і “ЛНР”. Він сам був шокований, коли дізнався, що це буде справжня війна”, – зазначив розслідувач.

Він вважає, що через це російські публічні особи часто “виглядають непереконливо”, коли намагаються коментувати щось про нинішню війну.

“Тому таке обличчя в Пєскова (Дмитра, прессекретаря лідера РФ. – Ред.). Дуже складно назвати це обличчя одухотвореним, і навряд чи він сам вірить у те, що каже. Такого ми раніше не бачили. Але, на жаль, еліта дуже боїться”, – висловив переконання Грозєв.

На думку журналіста-розслідувача, економічна, олігархічна еліта країни-агресора поки не готова виступити проти Путіна, хоча сама його поставила на це місце.

“Вони повинні розуміти свою силу, але чомусь досі її не розуміють”, – констатував Христо Грозєв.

джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *