Потрібно негайно за них взятись! Щойно Гройсман виступив з різкою заявою. Що ж тепер буде?

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман: потрібно негайно вжити заходів для налагодження оперативного контролю за станом аварійності на дорогах.

Про це він заявив на нараді з питань безпеки дорожнього руху, інформує Департамент комунікації Нацполіції, передає Звістка.

“Мова йде і про перевізників. Якщо проведені заходи убезпечать хоча б одне людське життя, то це цього варте. Відтак, при в’їзді та виїзді транспорту має бути жорсткий контроль”, – наголосив Прем’єр-міністр.

Він зазначив, що потрібно поглибити аналітику по тих ДТП, в яких є загиблі, перевищення швидкості водіями та їх перебування в стані алкогольного сп’яніння, і всі ці висновки повинні бути “першочерговим орієнтиром”.

“Крім того, ми направили до парламенту підготовлений МВС пакет документів щодо заходів безпеки на дорогах, зокрема – це і підвищення відповідальності”, – зазначив Гройсман.

У свою чергу перший заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін повідомив, що з метою зниження аварійності на дорогах Нацполіцією спільно з МВС розпочато низку заходів.

“З урахуванням аварійності розроблені детальні розрахунки додаткових сил і засобів реалізації ефективного нагляду за дорожнім рухом. Додатково буде залучено 54 екіпажі управління патрульної поліції та 114 груп. Загалом до забезпечення безпеки на автошляхах щодобово залучаються 540 екіпажів поліції”, – повідомив Аброськін.

Він додав, що в підрозділах поліції розроблено карти-схеми зон патрулювання патрульних нарядів. Крім того, проведено спільні наради з представниками Укртрансбезпеки, а також розпочато роботу спільних мобільних груп. Зокрема, такі групи працюють в рамках спільної профілактичної операції “Перевізник”.

Водночас Аброськін підкреслив, що Головним слідчим управлінням Нацполіції взято на особистий контроль стан розслідування ДТП, які мали місце 20 липня.

“На сьогодні у вказаних провадженнях триває ряд експертиз. Трьом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід”, – повідомив перший заступник глави Нацполіції.

За словами іншого заступника голови Нацполіції, Олександра Фацевича, проведений правоохоронцями аналіз дає можливість визначити основні причини ДТП з постраждалими.

“35 відсотків – це перевищення безпечної швидкості руху. Порушення правил маневрування становить 20 відсотків, порушення правил дорожнього руху пішоходами – 8 відсотків”, – зазначив Фацевич.

Він додав, що з метою забезпечення безпеки учасників дорожнього руху поліція постійно здійснює моніторинг ситуації на дорогах.

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня на автодорозі Київ-Чоп поблизу с. Глибочиця Житомирського району маршрутний автобус зіткнувся із вантажівкою, унаслідок чого 9 пасажирів автобуса та водій загинули, ще 9 постраждали.

Окрім того, 20 липня на Миколаївщині сталося зіткнення рейсового мікроавтобуса марки Volkswagen та вантажівки. Внаслідок ДТП водій та четверо пасажирів мікроавтобуса загинули на місці, ще 12 пасажирів постраждали

Повідомляє liga-news.biz.ua

Джерело

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *