Президент для покоління Y: молодь хоче бачити шоумена, але на вибори не піде — дослідження

Актор Володимир Зеленський і співак Святослав Вакарчук мають найвищий рівень симпатій у президентських рейтингах серед виборців у вікових групах 18-24 та 24-35 років. Старші виборці менше симпатизують цим кандидатам. Такі дані отримані в результаті соціологічного дослідження, проведеного громадським think tank «Практика влади» за участю дослідницької компанії «Центр прикладних досліджень».

«У віковій групі 18-24 роки президентський рейтинг Володимира Зеленського становить 10,5%, Петра Порошенка — 8,8%, Святослава Вакарчука — 6,1%. Серед респондентів групи 25-34 роки також лідирує Володимир Зеленський (8,8%), за ним слідують Юлія Тимошенко (7,7%), Петро Порошенко (7,4%), Святослав Вакарчук (7,1%)», — повідомила на прес-конференції в ІА «Інтерфакс-Україна» лідер «Практики влади» Олена Дерев’янко, відомий експерт в галузі управління репутацією політичних діячів і бізнесменів.

Однак представники вікових груп 18-24 та 25-34 роки виявляють найменшу готовність брати участь у виборах. У цих же вікових групах найбільша кількість виборців, які не визначилися у своїх симпатіях, — по 43,9% в кожній.

«Найактивнішою електоральною групою є респонденти віком 35-44 роки. Точно візьмуть участь або скоріше за все підуть на президентські вибори 71,4% опитаних. За ними за рівнем готовності взяти участь в голосуванні на виборах президента слідує електоральна група 55-64 роки — 70,8% опитаних. Точно не підуть на вибори або швидше за все не будуть брати участь дві електоральні групи — люди віком від 45 до 54 років (26,3%), а також від 18 до 24 років (24,9%)», — підтвердив представник «Центру прикладних досліджень» Юрій Щедрін на цьому ж заході.

«Практика влади» — незалежний громадський експертний think tank, предметом дослідницької діяльності якого є вивчення форм, видів, технологій і проявів влади.

Соціологічна компанія «Центр прикладних досліджень» опитала в період з 25 травня по 5 червня 2018 року 2100 респондентів методом стандартизованого індивідуального інтерв’ю face-to-face на всій доступній території України за статево-віковою квотною вибіркою, яка є репрезентативною для всього населення України. Статистична похибка — до 3%.

Джерело: bbcccnn.co

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *