Щойно! В НАТО визнали: наступ РФ застропорився – деталі шокують!

Столтенберг: наступ РФ на Донбасі застопорився, проте війна може бути довгою

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що наступ Росії на Донбасі застопорився, проте це не означає, що РФ відмовилась від своїх стратегічних цілей.

Про це він сказав на пресконференції у четвер у Копенгагені, повідомляє “Європейська правда”.

“Росія не змогла досягти своїх стратегічних цілей в Україні. Їй довелося покинути Київ і Харків, його околиці, а наступ на Донбасі застопорився”, – сказав генсек НАТО.

“Але ми не вважаємо, у той же час, що Москва відмовилася від своїх стратегічних цілей, тому ми повинні бути готовими до довгої війни, що ця війна триватиме довгий час”, – додав він.

За його словами, союзники НАТО повинні бути готовими підтримати Україну впродовж тривалого періоду.

“Важливо не спекулювати занадто щодо цього питання. Війни завжди непередбачувані, тому ми повинні бути готовими”, – сказав він.

Днями Столтенберг висловив переконання, що Україна здатна перемогти у війні з Росією.

Як повідомляє “Європейська правда” із посиланням на  CNN, таку заяву Столтенберг зробив під час неформальної зустрічі глав МЗС країн-членів НАТО у Берліні.

При цьому сам Столтенберг приймав участь у цій зустрічі лише дистанційно, оскільки напередодні захворів на Covid.

“Україна може виграти цю війну. Українці мужньо захищають свою батьківщину”, – переконаний генсек НАТО.

Нагадаємо, зараз РФ різко втрачає наступальні можливості на фронті, але при цьому   обмежуються заявами із докорами на адресу Заходу. Зокрема, Путін назвав помилкою рішення Фінляндії вступити до НАТО.

А за словами бригадного генерала США Бена Ходжеса, який був командувачем об’єднаного командування НАТО в 2012-2014 роках, а збройних сил НАТО в Європі у 2014-2017 роках, останні заяви російських дипломатів свідчать про те, що в РФ вважають реальною загрозу своєї  капітуляції.

Як відомо, у суботу ввечері в ефірі російського пропагандистського шоу Соловьев Live дипломат заявив, що “капітуляції Москви в Україні не буде“.

Бен Ходжес процитував цю заяву, додавши: “Це означає, що вони (представники РФ) справді розглядають цей сценарій як реальну можливість

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *