Закрити небо над Україною! Після переговорів з Шольцом – Зеленський розповів, шанси є

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Путін вже коло Києва, вся інформація ТУТhttps://bit.ly/35rNF2Q

Про це він повідомив у своєму Twitter.

“Розповів про обстріл Росією житлових кварталів українських міст у той час, як тривали перемовини про перемир’я. Наголосив на необхідності закрити небо над Україною. Роботу над прийняттям України до ЄС потрібно прискорити”, – повідомив він.

Що б нам дало, якби українське небо справді визнали безпольотною зоною?

Як відомо, НАТО не хоче ризикувати своїми громадянами, оскільки від непрогнозованого Кремля можна очікувати все, що завгодно: “Питання закритого неба з боку НАТО – це закриття бойовими засобами Альянсу з території НАТО неба над Україною. Де факто натовські ракети збиватимуть російську техніку в українському небі. Альянс не готовий до такого кроку, оскільки боїться, що це сприймуть як початок війни з Росією. Хоч би як Північноатлантичний альянс ставився до нас, він не хоче ризикувати своїми громадянами, оскільки від непрогнозованого Кремля можна очікувати чого завгодно”, – пояснює політолог, конфліктолог Богдан Петренко.

На думку експерта, Україна щоразу має порушувати питання про закрите небо, – передає видання “Коментарі”.

“По-перше, навіть якщо небо й не закриють, то нададуть набагато більшу допомогу, зокрема й засобами протиповітряної оборони. По-друге, ми маємо акцентувати увагу на порушенні правил війни з боку Російської Федерації. Вбивство цивільних, руйнування соціальної інфраструктури з повітря, застосування забороненої зброї – вплив на громадськість. А громадська думка важлива для рішень, які ухвалюють західні країни. Третє – це сказати, що країни НАТО прикривають коридори постачання західної допомоги в Україну, особливо гуманітарної допомоги. Йдеться про прикриття частини моря для проходу до портів, контрольованих Україною. І переходи на західних кордонах – для пересування біженців та вантажів”, – зазначає Богдан Петренко.

Путін вже коло Києва, вся інформація ТУТhttps://bit.ly/35rNF2Q

Путіну не дають розпочати “велику війну”, яку він хотів би отримати Магістр державного управління, політолог, соціолог Володимир Воля наголошує, що представники Білого дому та особисто генсек НАТО Столтенберг зізналися: вони не погоджуються закрити небо над Україною, бо не хочуть бути втягнутими у Третю світову війну.

“Закрите небо означає, що натовські, зокрема американські, літаки та засоби ППО, ПРО будуть збивати російські літаки та ракети, які летять над Україною. А Путін дуже хотів би саме такий сценарій. Щоб можна було заявити росіянам: мовляв, дивіться, мої побоювання, що НАТО намагається напасти на РФ – підтвердились. І тепер Росія воює не з Україною, а з усім Заходом, США, НАТО. Але йому не дають такої можливості. І поки НАТО прямо не бере участі в якихось діях на українській землі, війна виглядає зовсім не так велично, як хотів би Путін. Скоріше навпаки. Це не епічна війна із Заходом, а напад на Україну. Тож Путіну не дають “велику війну”, яку він хотів би отримати”, – пояснює експерт.

Путін вже коло Києва, вся інформація ТУТhttps://bit.ly/35rNF2Q

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *