Щойно! У Лукашенка жорстко відповіли Зеленському: “спустіться на землю і почніть діалог”. Ситуація потребує вирішення

МЗС Білорусі настійно закликає українську владу поважати фундаментальні права людини, права віруючих, загальновизнані демократичні норми, слідувати принципам гуманізму.

 

Про це повідомляє “Інтерфакс-Захід”.

У МЗС прокоментували заяву офісі українського Президента із закликом до білоруської влади не створювати додаткову напругу на кордоні.

“Слухайте, ось чесно, вистачить займатися заговорюванням проблеми. Є питання, і його потрібно і можна вирішити. Там більше тисячі чоловік, які змушені ночувати під відкритим небом. Це абсолютно нелюдяно. І зараз важливо це, а не демагогія і спроби української влади перекласти на інших відповідальність за елементарну нехіть шукати вихід із ситуації “, – заявив Анатолій Глаз.

“Є питання, і його потрібно і можна вирішити. Тим більше відомо, що в Умань вже прибули паломники з інших країн і якась віп-квота, встановлена ​​українською стороною, вже вибрана. А на якій підставі дискримінують саме цю групу?” – заявив прес-секретар МЗС Білорусі Анатолій Глаз.

Позицію української влади в їх відношенні МЗС назвав демагогією і спробою перекласти на інших відповідальність за небажання шукати вихід із ситуації.

“Ми настійно закликаємо українську владу поважати фундаментальні права людини, права віруючих, загальновизнані демократичні норми, слідувати принципам гуманізму”, – заявив він.

“Необхідно спуститися на землю і просто почати діалог з цими людьми, вони не вимагають нічого надприродного, тільки поваги своїх базових прав. І це питання ми будемо тримати на контролі”, – відзначили в МЗС.

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *