Терміново! Резонансне рішення кабміну: скасувати обмеження по зарплаті. 47 тисяч – тепер не межа. Країна шокована

Кабінет міністрів 16 вересня зняв карантинне обмеження зарплат у 47 тис. грн для членів правління та наглядових рад державних ПриватБанку, Ощадбанку та Укрексімбанку.

 

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, про це повідомляє Економічна правда.

«Існуюче на сьогодні обмеження щомісячних виплат винагороди і заробітної плати для членів органів управління банків на період карантину створює для держбанків значний операційний і стратегічний ризик, пов’язаний із втратою оперативного управління і зниженого контролю за діяльністю банків, а також невиконання банками стратегій і бізнес-планів», — заявив на засіданні Кабміну міністр охорони здоров’я Максим Степанов, посилаючись на дані Міністерства фінансів.

Нагадаємо, в квітні Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо обмеження розміру заробітної плати керівників виконавчих органів та членів наглядових рад державних компаній. У зв’язку з карантином максимальний розмір зарплат для таких працівників становив 47 тис. грн на місяць.

Зназначимо, що Конституційний суд 28 серпня визнав, що обмеження заробітних плат державних службовців і суддів в період карантину є незаконним.

Нещодавно було оприлюднено законопроєкт про держбюджет на 2021 рік, відповідно до якого наступного року мінімальна заробітна плата в Україні зросте до 6500 грн. Підвищення мінімалки уряд планує в два етапи.

Джерело:korupciya.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *